Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

SSK:s nya målvakt: ”Klubben har en tydlig röd tråd”

Fredrik Hellström. Ja, så heter SSK:s nya J20-målvakt. För Uppdragsport.se berättar han om sin bakgrund och varför det blev just Södertälje.
– Janne Öhman känns helt klockren, det ska bli skitkul att få börja jobba med honom, säger den förväntansfulle talangen.

Fredrik Hellström. Ja, så heter SSK:s nya J20-målvakt. För Uppdragsport.se berättar han om sin bakgrund och varför det blev just Södertälje.<br> – Janne Öhman känns helt klockren, det ska bli skitkul att få börja jobba med honom, säger den förväntansfulle talangen.

Redan som 16-åring spelade Fredrik Hellström sin första match i allsvenskan. Nu har han utvecklats vidare under tre säsonger i Västerås och är sugen på nya utmaningar i Södertälje.

För Uppdragsport.se avslöjar den 19-årige, landslagsmeriterade talangen att SSK har varit på tapeten tidigare.

– Jag var faktiskt redan på väg till Södertälje inför hockeygymnasiet men valde då Västerås, så jag har alltid haft koll på SSK. Nu, inför denna säsong fick jag snacka med målvaktstränaren Janne Öhman och tyckte han verkade klockren – det känns skitkul att få börja jobba med honom, säger Hellström och fortsätter:

– Samtidigt känns det som att SSK har en tydligt röd tråd, mellan a-laget och ner till juniorerna och man släpper upp de som ska spela, oavsett namn eller ålder. Det var helheten som fick mig att välja Södertälje.

”Är på rätt väg”

1c3b3133a9918fd2014179465a2ef70a192 centimeter långe Hellström beskriver sig själv – inte helt oväntat – som en storväxt målvakt som försöker använda sin storlek så mycket som möjligt. Det han hoppas kunna utveckla i Södertälje, tillsammans med Janne Öhman, är fysiken och snabbheten.

Värvningen som Södertälje och sportchef Per Nygårds gjort är på alla sätt väldigt intressant, med tanke på den talang som Hellström besitter.

Men faktum är att de senaste säsongerna i Västerås inte riktigt gått som Fredrik Hellström önskat.

– Under andra säsongen fick jag inte spela så mycket som jag hoppats och det gick lite till och från. Det var en tuff säsong. Den senaste säsongen har jag dock utvecklats ganska mycket och det känns bra. Jag har börjat växa in i min kropp och det känns verkligen som det är på rätt väg.

Inte långt från a-laget

Du har kontrakt med J20-laget nu. Hur nära, rent spelmässigt, tror du att du är från att kunna vara en av två målvakter i ett allsvenskt lag i dagsläget?

– Jag har under det senaste året fått vara med ganska mycket och känt på a-laget, vilket känns bra. Jag tror egentligen inte att jag är så långt ifrån, det känns bara som att jag skulle vilja ha ett år till med juniorerna och få växa till mig lite samt bli mer konsekvent i mitt spel. Dessutom skulle det vara bra med lite a-lagserfarenhet, kanske genom att få ett par division 1-matcher, då tror jag att jag inte är så långt borta.

Vi har inte haft jättestora framgångar med målvakter som går från J20 till A-laget. Vad är ditt mål med tiden i SSK? Vad hoppas du få ut?

– Jag vet att jag kommer till en duktig målvaktstränare i Janne Öhman. Ett bra samarbete tillsammans med honom kan nog ta mig upp till a-laget och sedan vidare. Jag vet inte om SSK haft en heltidsanställd målvaktstränare innan, med jag tror att just det, med honom som heltidsanställd, kan få fram mig och många andra målvakter framtiden, säger Fredrik Hellström till Uppdragsport.se.

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.