Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

SHL-klubb värvar SSK:s 17-årige målvaktstalang

Uppdragsport.se kan avslöja att SSK tappar en av sina stora målvaktstalanger.

Bild från SSK J20-match. Foto: Elin Lillsunde.
Bild från SSK J20-match. Foto: Elin Lillsunde.

För en tid sedan skrev Uppdragsport.se om SSK:s två lovande målvakter Lukas Klarström, 18, och Filip Eriksson, 17, i J20-laget. ”Har SSK:s målvaktsskola något bra på gång? Det finns all anledning att hoppas”, löd rubriken.

– Mina förhoppningar om nästa år är att göra en stark säsong i J20, där det finns en tuff och bra konkurrenssituation mellan mig och duktiga Filip (Eriksson), sa Klarström i samma artikel om sitt beslut att stanna i SSK.

Klarström vann grundseriens målvaktsliga med en räddningsprocent på 93,62 och en GAA på 2,05. Och det i konkurrens med målvakter som har matchats i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Daniel Marmenlind (18, Örebro) och Adam Werner (18, Björklöven) är två målvakter som nästa år spelar i Hockeyallsvenskan, och i dagarna skrev Tim Hultstrand (18, Malmö) på ett a-lagskontrakt i SHL.

Men nu splittras målvaktsparet.

Uppdragsport.se kan avslöja att Eriksson – som spelade en träningsmatch för SSK:s a-lag mot Arboga i Scaniarinken inför förra säsongen, som 16-åring, och då höll nollan – är klar för SHL-giganten Skellefteå.

”16-åringen nollade Arboga – fick ”dansa” efteråt”, skrev Uppdragsport.se i september 2015 då Eriksson dansade inför supportrarna på isen efter matchen.

– Det var ju faktiskt kul, sa Eriksson till Uppdragsport.se:s utsände.

Om framtiden då sa Filip Eriksson:

– Mitt mål för säsongen är att lira så mycket som möjligt i J20, om jag skulle få chansen i a-laget är det bara en bonus.

På frågan om längre fram, och hur långt han siktar, svarade han:

– Jag tänker bara spela så får jag se hur långt jag kommer nå. Orkar inte tänka på framtiden, jag tar det som det kommer. Jag satsar så högt som möjligt så får vi se hur det går.

Och nu fortsätter alltså hockeykarriären i Skellefteå.

Även forwardstalangen Lukas Haudum lämnar SSK och jagas av en svensk klubb – läs mer här.

Tidigare under torsdagen gjorde Skellefteå även klart med förre SSK-backen Emil Djuse.

I går avslöjade Uppdragsport.se att SSK värvar hem backen Viktor Bemström, 19, från Leksand – läs mer här.

Skärmavbild 2016-05-19 kl. 12.12.53

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...