Connect with us
Anders Sörensen. Foto: Richard Himberg.
Anders Sörensen. Foto: Richard Himberg.

Inför match

Får vi se det “nya” Södertälje?

Victor Henriksson hoppas att spelet mot Västerås håller i sig och finns kvar mot Asplöven.

Det har gått oerhört knackigt inledningsvis den här säsongen. Efter förlusten borta mot det då bottenplacerade Almtuna valde ledningen att göra en förändring i ledarstaben. Johan Strömwall fick gå. Anders Sörensen fick ta över huvudansvaret och sportchefen Per Nygårds fick kliva ner i båset för att assistera Sörensen. SSK gick ut med att det här skulle bli en som en “omstart” på säsongen.

Det var måndag. På onsdagen skulle man möta Västerås borta. Ett Västerås som endast hade släppt in två mål de senaste fem hemmamatcherna. Snacka om tuffast möjliga start på den här “omstarten” som de ville ha.

Många SSK-fans såg fram emot matchen. Den största frågan var: Kommer vi märka skillnad i spelet efter förändringen i ledarstaben?

Vad fick vi se? Jo, vi fick se ett helt annat lag på isen. Energi har saknats tidigare, det saknades inte i onsdags. Det var full fart på samtliga grabbar. Man kom samlade i anfallen och lyckades skapa en tyngd i anfallen som inte Västerås kunde hantera. Man jobbade stenhårt tillsammans och hjälpte varandra där ute på isen. Det var SSK:s match.  En fullt rättvis seger. Efter matchen pratade många om det “nya” Södertälje. För det var det verkligen.

Idag är det hemmapremiär för det “nya” Södertälje. Asplöven kommer på besök med bland annat tidigare SSK-spelarna Gustav Björklund och Emil Lundberg. Det vi vill se idag är precis samma lag som vi såg i onsdags mot Västerås. Många talar om att en förändring i ledarstaben, det brukar bara ge effekt i de närmsta matcherna för att sedan falla tillbaka där man var tidigare. Det återstår att se. Dock har jag väldigt svårt och se att de ska falla tillbaka efter det jag såg i onsdags mot Västerås. Skillnaden var så pass stor på hur man agerade ute på isen.

Stora plus utöver det här: Trabucco och Sonntag är tillbaka i spel. Även nyförvärvet Philip DeSimone förväntas debutera på onsdag nästa vecka.

Finns bara en sak att säga nu: Kom till Scaniarinken idag för och se det “nya” Södertälje!

8 kommentarer

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Inför match