Connect with us
Idoff räddar. Foto: David Nilsson Hamne.
Idoff räddar. Foto: David Nilsson Hamne.

Nyheter

Experten rankar SSK-målvakten högt

“Ska bli intressant att se konkurrensen mellan Sandberg och Sebastian Idoff den här säsongen”. Det menar Viasat Hockey nye expert – tidigare målvaktstränaren Erik Granqvist. Granqvist rankar SSK:s ena målvakt högt.

Erik Granqvist är känd som en av Sveriges allra främsta målvaktstränare och den nu 42-årige, före detta Luleåmålvakten huserade i Färjestads ledarstab mellan 2006 och 2014.

Men inför årets säsong har den gamle målvaktsprofilen klivit in som expert i Viasat Hockeys hockeyallsvenska team.

Med sin målvaktskunskap har Granqvist pekat ut seriens bästa målvakter inför vad som beskrivs som den hetaste hockeyallsvenska upplagan någonsin.

Och SSK finns med på listan.

Granqvist rankar Tim Sandberg, nyförvärvet från SHL-laget Örebro, som trea.

– Tim Sandberg är fortfarande en förhållandevis ung målvakt men har redan hunnit med att spela Kvalserien vilket givit honom nyttig erfarenhet. Ska bli intressant att se konkurrensen mellan Sandberg och Sebastian Idoff den här säsongen, motiverar Granqvist på viasatsport.se, och antyder att han även värderar Sebastian Idoff högt i sammanhanget.

Etta på listan är föga förvånande Almtunas Johan ”Honken” Holmqvist. Veteranen, med NHL-rutin i bagaget, har plockats in från Brynäs och kan bli skillnaden mellan toppen och botten för Almtunas del.

Tvåa på listan är Västerås erkänt duktige målvakt Jonas Fransson – som dock har svajat rejält under försäsongen, vilket bland annat syntes i sista träningsmatchen mot SSK.

Bakom Tim Sandberg på listan återfinns AIK:s Robin Rahm på fjärde plats och Rögles Stefan Ridderwall på femte plats.

– Några av de här målvakterna har haft en brokig karriär. Nu har de chansen att blomma ut på riktigt, säger Granqvist till viasatsport.se.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter