Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

”SSK storfavoriter” – men en expert håller inte med

SSK ser ut att få axla favoritskapet inför säsongen. De flesta är eniga om att SSK blir ett topplag i division 1 östra. Men hur kommer laget att stå sig efter jul – vid eventuellt spel i Allettan där man möter de erkänt starka division 1-lagen från södra Sverige?

SSK sitter antagligen på division 1-hockeyns största spelarbudget. Ja, budgeten i år är antagligen större än hos ett par av de mindre lagen i hockeyallsvenskan, däribland Pantern och Tingsryd.

Och favoritskapet kommer därefter.

Andreas Paulsson, tränare i relativt storsatsande seriekonkurrenten Väsby, menar att SSK är storfavoriter.

– Södertälje får stå som storfavorit naturligtvis. De har gjort ett par riktigt fina nyförvärv också. Jonas Westerling, som jag har spelat med i Almtuna, är klar för Södertälje och kommer kanske vara seriens bästa spelare naturligtvis, säger Paulsson i en videointervju.

Paulsson menar dock att Väsby tänker ta upp fajten.

För föreningen har, om man tittar på papperet, gjort en smärre minisatsning.

– Södertälje bär favorit och kommer förmodligen ligga högst upp, säger Paulsson i videointervjun, och fortsätter:

– Men vi ska närma oss de andra lagen, som Huddinge och Visby. Vi har varit för långt ifrån dem de senaste åren. Det har varit för många poäng som skiljt men vi ska minska det glappet. Det är målsättningen.

En som inte tror på SSK är division 1-kännaren Mikael Mjörnberg, journalist, bloggare och skribent på HockeyEttan.se.

Det krävs mycket för att stå upp mot lagen söderifrån – som tenderar att ligga på gränsen till hockeyallsvenskan – vid eventuellt spel i Allettan efter jul, menar Mjörnberg.

– Det givna svaret borde naturligtvis vara storklubben Södertälje med sin stora spelarbudget, sin kultur och sina poängstarka stjärnvärvningar, men jag tror de kommer få det tuffare än många anar. De har inte en susning om vad som väntar efter jul, det tar dig att lära sig hantera Hockeyettan, säger Mjörnberg i en enkät på frågan om vilka som har störst chans att ta sig till hockeyallsvenskan den kommande säsongen, och fortsätter:

– Så i stället svarar jag Troja/Ljungby. Klubben har en säsong under bältet sedan de rasade ner i ettan och har förstärkt starkt med riktigt duktiga spelare. De vet vad som krävs och har goda förutsättningar att ta sig tillbaka till allsvenskan.

Enkäten.

Enkäten.

Värt att notera är att bara en av de fem tillfrågade i enkäten tror på SSK.

– Jag borde ha lärt mig av historien men givetvis måste SSK gälla som favoriter. Supporterskaran, arenan, historien. Det finns förutsättningar för Mats Waltins gäng men det är oerhört svårt att studsa up direkt, säger Jimmy Stålnacke, journalist och hockeyprofil på Twitter.

I enkäten nämns i övrigt Östersund, Västervik och Kallinge/Ronneby som favoriter till en plats i hockeyallsvenskan.

Uppdragsport.se kommer att återkomma med fler tips och analyser från experter och division 1-kännare närmare seriestart.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.