Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Spelade nyligen med Slovakiens J20-landslag – nu blir det spel i SSK

Här är status i SSK:s J20-lag inför helgens, och försäsongens första, träningsmatch. En till spelare har anslutit.

Erik Rajnoha. Ett av Slovakiens framtidslöften.
Erik Rajnoha. Ett av Slovakiens framtidslöften.

De spelade födda 1997 som lämnar SSK J20 inför nästa säsong, då de är överåriga, är:

Lukas Klarström, Robin Christoffersson, Viktor Bemström, Tobias Fällman, Lucas Hedlund, Ludvig Karlsson, William Fellgård, Gilito Garcia, Noah Pereira, Nik Simsic, Andrés Staforelli, William Warging.

Ett helt drös med rutinerade spelare, med andra ord.

Även Wincent Blomdahl är överårig men han är, med oklar status, fortfarande kvar i föreningen. Så även målvakterna Lukas Klarström och Robin Christoffersson som har kontrakt med a-laget men är utlånade till hockeyettan.

Nu på lördag träningsspelar SSK J20 mot Västerås och truppen ser ut att vara klar.

Sista spelaren in är, enligt uppgifter, den bekante slovaken Erik Rajnoha. En 19-årig sistaårsjunior med meriter från Slovakiens J18-landslag som plockades till SSK J20 förra sommaren. Totalt blev det 43 matcher i SSK förra säsongen, och nu återvänder han alltså till Södertälje.

Därmed har J20-laget tio 98:or, tio spelare som blir överåriga till nästa säsong, och nio 99:or.

Carl Skärström, ny i SSK J20 från Leksand, uppges ha haft intresse från Nyköping Gripen inför kommande säsong, nykomlingar i hockeyettan – men chansen till a-lagsträningar i Södertälje lockade.

Även nu överårige Gilito Garcia var aktuell för Nyköping Gripen, men 20-åringen uppges ha erbjudande om collegespel i USA.

Nytillkomna Erik Rajnoha har under juli månad deltagit på ett träningscamp, med bland annat matchspel mot Tjeckien, Tyskland och Schweiz, med Slovakiens J20-landslag. Totalt 34 spelare var inbjudna, men bara 20 kom till matchspel, däribland Rajnoha. Spelade matcher gjorde även 18-årige centerlöftet Viliam Cacho som lämnade SSK J18/20 för HK Dukla Trencin mitt under förra säsongen. Huruvida han återkommer till Södertälje eller inte är okänt. När Slovakien föll mot Schweiz med 2-4 den 30 juli blev Viliam Cacho utsedd till matchens spelare. Cacho stod även för ett mål och en assist när Slovakien slog Tyskland med 7-5.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.