Connect with us

Nyheter

Enroth utbytt och hyllad av Stamkos: “Riktigt stabil”

Det blev en intensiv kväll för Jhonas Enroth i mål när Tre Kronor mötte Kanada. Han gjorde flera förstklassiga räddningar och imponerade på motståndaren Steven Stamkos. Men kvällen slutade i moll, dubbelt upp dessutom.

Jhonas Enroth fortsätter att imponera i Tre Kronor. Den tidigare SSK-hjälten storspelade när Sverige mötte Kanada. Men  24-åringen kunde inte rädda sitt lag. Kanada vann med 3-0.

Förlusten kunde blivit mycket större om inte Enroth levererat. Han gjorde flera fina sidledsförflyttningar och räddade Sverige gång på gång. Dessutom räddade han ett par frilägen, bland annat höll han tätt när Matt Duchene försökte lirka in pucken mellan benskydden.

– Enroth var riktigt stabil i mål. Jag tycker han gjorde en väldigt bra match, sa motståndaren och målskytten Steven Stamkos till Uppdragsport.se efter matchen.

De svenska spelarna var riktigt bittra efter förlusten, till skillnad mot Stamkos.

– Den första perioden var vår absolut bästa, så bra har vi inte spelat tidigare det här mästerskapet, sa kanadensaren.

Med åtta minuter kvar av matchen fick Enroth lämna isen, därför gick det heller inte att få någon kommentar av honom direkt efter matchen eftersom han undersöktes av läkare. Och enligt läkaren handlade skadan bara om kramp.

– Det började i låret, och sedan spred sig krampen till andra muskler. Inget konstigt, det kan bli så, sa Tre Kronors läkare Björn Waldebäck.

Källor från personer som stått vid spelaringången och omklädningsrummet säger att Enroth tagit sig för handen – om det tyder på en annan skada är oklart. Enroth har också bekräftat för Aftonbladet att det var kramp som fick honom att kliva av.

Nästa match för Sverige är på lördag mot Ziga Jeglics Slovenien.

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter