Connect with us

Nyheter

Elitserien blir SHL – Swedish Hockey League

Elitserien är ett minne blott. Den kommande säsongen får SSK i stället rikta in sig på kvalserien till SHL – Swedish Hockey League.

I dag meddelade Elitserien och Svenska Hockeyligan att man med omedelbar verkan byter namn till SHL.

SHL är förkortningen av Svenska Hockeyligan eller, det mer internationella, Swedish Hockey League.

– Namnbytet är bra. Nu blir det mer internationellt och det blir också ett enklare begrepp för ligan. Det blir kortare och mer sammanhängande med allting. Det är klart att folk kommer att säga fel i början, men man får ju jobba in att det nu är SHL som gäller, säger Frölundas landslagsman Joel Lundqvist till SHL.se.

Bakom namnbytet ligger en önskan om att försöka positionera varumärket svensk ishockey. Tidigare har produkten varit något spretig då namnen Elitserien, Hockeyligan, Svenska Hockeyligan och SEL har använts.

Nu kommer man att använda ett och samma flagg – såväl i Sverige som internationellt.

– SHL håller världsklass vad gäller kvalitet på ishockey, och är i allra högsta grad intressant nationellt såväl som internationellt. Därför vill vi arbeta vidare för att höja värdet för alla som tittar på hockey, säger Jörgen Lindgren, VD för SHL, och fortsätter:

– Den här förändringen gör att vi nu kan börja använda och investera i varumärket långsiktigt på ett helt annat sätt än vi gjort tidigare.

Vad tycker ni om förändringen? Diskutera nedan.

5 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter