Connect with us

Nyheter

Efter skadorna – Mattias Carlsson avslutar sin karriär

Man har hoppats och hoppats – men nu står det klart att hårt skadedrabbade Mattias Carlsson inte kommer att återvända till hockeyn.

Mattias Carlsson återvände till SSK från Djurgården inför förra säsongen.

Forwarden var då ljumskskadad och det överenskomna konktraktet skulle inte börja gälla förrän han var helt skadefri och redo för spel.

Men återkomsten har dragit ut på tiden – rejält – och nu står det klart att Carlsson väljer att avsluta karriären.

– Ja det stämmer. Jag har varit runt hos ett antal läkare och alla är eniga om att det inte finns något kirurgiskt ingrepp som kan hjälpa mig att komma tillbaka, säger Carlsson till SSK:s hemsida.

Med viljan och suget intakt är beskedet extra surt, menar 33-åringen.

– Det känns såklart jäkligt tråkigt, speciellt som att jag känner att jag fortfarande har drivet att träna och spela. Så riktigt surt är det.

SSK:s sportchef, Per Nygårds, håller med.

– Det är givetvis jättetråkigt både för oss som går miste om såväl en bra person, som en riktigt skicklig hockeyspelare, som för Mattias både som person och professionellt. Matte hade flera år kvar på sin karriär och det är alltid väldigt trist när spelare inte får välja själv när de vill sluta. Vi vill ge Mattias ett stort tack för åren i SSK och önskar honom all lycka i det civila livet och vi tror att det finns en plats för honom inom hockeyn i framtiden om han vill, säger Nygårds till SSK:s hemsida.

Mattias Carlsson noterades för 76 poäng (45+31) på 323 matcher i elitserien. På allsvensk nivå blev poängfacit 147 poäng (77+70) på 261 matcher.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

1 kommentar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter