Connect with us

I veckan avslöjade Länstidningen att SSK kommer att byta matchtröja och färg på matchtröjan.

“Den marinblåa färgen som funnits i tröjorna de senaste säsongerna blir kvar som en av grundfärgerna i ett av ställen, medan gult blir grundfärg i det andra. Dagens röda färg kommer försvinna helt”, skrev Länstidningen.

Och det stämmer, enligt två källor till Uppdragsport.se.

Enligt källor kommer upplägget att vara som så att man varierar mellan gul och blå matchtröja på hemmaplan. Vad tanken är bakom upplägget framkommer dock inte.

Tröjbytet är dock inte ett färskt beslut som man kanske kan tro. Faktum är att SSK har planerat att övergå till gul och blå sedan man bytte till blå och röd. Av vad man får förmoda är kostnadsskäl har man fasat in de nya färgerna och samtidigt hela tiden behållit en gemensam färg för de olika lagen. Och från och med säsongen 2015/2016 blir de olika SSK-lagens gemensamma färg blå istället för röd som tidigare.

Hur kommer då de nya tröjorna att se ut? Det är nog inte helt omöjligt att tröjan liknar den som Mats Waltin har på sig här till höger nedan:

Ny matchtröja på gång.

Men på detaljnivå lär det skilja en del då man måste förlita sig på Reebooks standardtröjmodeller. Att ta fram en egen tröjdesign är helt enkelt för dyrt, till och med för många lag i SHL.

De nya tröjorna lär ha beställts redan i november/december, enligt en källa.

Kostnaden för tröjor är en rullande utgift i och med att juniorlagen ärver från a-laget.

Juniorlagen lär med andra ord att spela med marinblå tröjor.

SSK-lagens gemensamma färg kommer alltså, som tidigare nämnt, bli blå – i stället för röd som de senaste åren. Och färgen röd försvinner därmed.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter