Connect with us

Hi, what are you looking for?

Inför match

Det här väntar SSK mot division 1-laget Huddinge

SSK möter Huddinge borta under tisdagskvällen. Här är läget i laget och vad som gäller inför matchen.

James Sixsmith. Foto: David Nilsson Hamne
James Sixsmith. Foto: David Nilsson Hamne

SSK har blandat och gett under försäsongen.

Men inledde med att slå SHL-laget Linköping med 2-1, för att sedan förlora mot AIK med 4-2, mot Västerås med 5-4 efter straffar, sedan slå AIK med 6-2, och falla mot Almtuna med 3-4 efter förlängning nu senast.

Totalt har SSK gjort 17 mål framåt – och släppt in 16. Oroväckande många mål bakåt, menar en del, och ja, defensiven har darrat vid tillfällen.

På tisdagskvällen ställs SSK mot division 1-laget Huddinge, till vardags hemmahörande i en av division 1-systemets svagare serier, på bortaplan. En speciell match för SSK:s ungtuppar Jesper Frödén och Lucas Carlsson som båda har hämtats till Södertälje från just Huddinge. Lägg till Victor Ahlström, Oscar Ahlström och Christopher Aspeqvist som alla tre har ett förflutet i Huddinge.

Tillbaka i SSK är Mattias Beck, som missat två matcher på grund av en känning i ljumsken, samt James Sixsmith som missade matchen mot Almtuna på grund av en känning i ljumsken.

Tim Sandberg vaktar målet för SSK.

Huddinge har i skrivande stund 635 hockeyallsvenska matchers erfarenhet i truppen. Sticker ut gör nye målvakten Christoffer Bengtsberg, på lån från Almtuna och en spelare som de flesta nog känner till, och backen Christopher From Björk. Två meriterade spelare i Huddinges trupp.

Bland nyförvärven sticker främst Måns Krüger, forward från Djurgården, ut, samt just målvakten Bengtsberg. Man har även värvat forwarden Marcus Bergman från IFK Tuma – en forward som provspelade med SSK i våras. Huddinge har dessutom hämtat backen Fredrik Börjesson från franska högstaligalaget Angers.

I övrigt har man dock tappat en del spets framåt.

Under försäsongen har Huddinge vunnit blott en match. Man inledde med att förlora mot allsvenska AIK med 4-6, sedan med 5-3 mot allsvenska Vita Hästen, för att sedan åka på en rejäl smäll, 1-6, hemma mot division 1-laget Sundsvall. Huddinge vann dock sin senaste match, 4-0, hemma mot seriekonkurrenten Haninge.

För att säkra din biljett till kvällens match – klicka här.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.