Connect with us
James Sixsmith. Foto: David Nilsson Hamne
James Sixsmith. Foto: David Nilsson Hamne

Inför match

Det här väntar SSK mot division 1-laget Huddinge

SSK möter Huddinge borta under tisdagskvällen. Här är läget i laget och vad som gäller inför matchen.

SSK har blandat och gett under försäsongen.

Men inledde med att slå SHL-laget Linköping med 2-1, för att sedan förlora mot AIK med 4-2, mot Västerås med 5-4 efter straffar, sedan slå AIK med 6-2, och falla mot Almtuna med 3-4 efter förlängning nu senast.

Totalt har SSK gjort 17 mål framåt – och släppt in 16. Oroväckande många mål bakåt, menar en del, och ja, defensiven har darrat vid tillfällen.

På tisdagskvällen ställs SSK mot division 1-laget Huddinge, till vardags hemmahörande i en av division 1-systemets svagare serier, på bortaplan. En speciell match för SSK:s ungtuppar Jesper Frödén och Lucas Carlsson som båda har hämtats till Södertälje från just Huddinge. Lägg till Victor Ahlström, Oscar Ahlström och Christopher Aspeqvist som alla tre har ett förflutet i Huddinge.

Tillbaka i SSK är Mattias Beck, som missat två matcher på grund av en känning i ljumsken, samt James Sixsmith som missade matchen mot Almtuna på grund av en känning i ljumsken.

Tim Sandberg vaktar målet för SSK.

Huddinge har i skrivande stund 635 hockeyallsvenska matchers erfarenhet i truppen. Sticker ut gör nye målvakten Christoffer Bengtsberg, på lån från Almtuna och en spelare som de flesta nog känner till, och backen Christopher From Björk. Två meriterade spelare i Huddinges trupp.

Bland nyförvärven sticker främst Måns Krüger, forward från Djurgården, ut, samt just målvakten Bengtsberg. Man har även värvat forwarden Marcus Bergman från IFK Tuma – en forward som provspelade med SSK i våras. Huddinge har dessutom hämtat backen Fredrik Börjesson från franska högstaligalaget Angers.

I övrigt har man dock tappat en del spets framåt.

Under försäsongen har Huddinge vunnit blott en match. Man inledde med att förlora mot allsvenska AIK med 4-6, sedan med 5-3 mot allsvenska Vita Hästen, för att sedan åka på en rejäl smäll, 1-6, hemma mot division 1-laget Sundsvall. Huddinge vann dock sin senaste match, 4-0, hemma mot seriekonkurrenten Haninge.

För att säkra din biljett till kvällens match – klicka här.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Inför match