Connect with us
Säsongskortet 2012/2013.
Säsongskortet 2012/2013.

Nyheter

“Det är jätteviktigt att man köper säsongskort”

Har du köpt säsongskort för den kommande säsongen? Om inte så det är dags. Uppdragsport.se har pratat med klubbdirektören Maria Andark om vikten av att alla supportrar sluter upp.

Förra säsongen sålde SSK totalt 780 säsongskort till privatpersoner.

En siffra rejält i underkant.

I mitten av juni i år hade klubben sålt 745 stycken, enligt SSK:s klubbdirektör Maria Andark.

– Ungefär lika många som köpte förra året vid den här tidpunkten. Totalt förra året sålde vi 780, vi hoppas nå det innan säsongen är igång, eller varför inte bräcka 800-vallen? I elitserien sålde vi senast 1200 säsongskort, säger Andark till Uppdragsport.se.

Hur viktig är publiken för SSK?

– Generellt sett är publiken det absolut viktigaste för oss, vi behöver få en större publik i AXA Sports Center om vi ska nå våra mål om att vara en ledande hockeyklubb i Sverige. Med mer publik, mer kringintäkter, mer partners som vill arbeta med oss, den sjätte spelaren och fler spelare som vill komma till klubbar med stor publik. Publiken ger ett stark prägel på hela bilden av klubben, hur man ser på klubben i hockeysverige och hockeyvärlden. Ju starkare publik, desto starkare varumärke. Det finns klubbar som lyckats locka mer publik än SSK, som inte har samma historia och som inte lyckats lika bra som SSK, även under senare år. Det visar att publikstorleken har långt ifrån att bara handla om sportsliga resultat, vilket vi supportrar till SSK ofta velat göra det till. Varför ska inte vi stötta vår klubb på samma sätt? Klart vi ska! Låt oss gå och se SSK för att vi vill se SSK inte för att vi inte vill se motståndarlaget. Låt oss hitta anledningar att gå och se vårt lag, inte anledningar att inte göra det.

SSK:s publiksnitt förra säsongen var 3, 644 personer. Med andra ord finns det en stor grupp supportrar som inte köper säsongskort. Och trots att mycket pekar på att man kommer att sälja fler kort i år kan det bli betydligt bättre.

Hur viktigt är det, egentligen, för klubben att supportrar köper säsongskort kontra köper lösbiljetter?

– Det är jätteviktigt, att vi så tidigt som möjligt får så bra kontroll på våra intäkter som möjligt så att vi vet hur mycket pengar vi kan räkna med att vi har säkert. Ju större osäkerhet kring detta, desto mindre kan vi säkert veta att vi har i spelarbudget. Det betyder också mycket att fler kommer på fler matcher eftersom det är så viktigt. Se bara på förra säsongen då vi tog poäng i 23 av 26 hemmamatcher – snacka om att hemmaborgen betyder något! Välkomna alla i höst, kom och stötta våra killar!

HÄR kan du köpa ditt säsongskort!

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter