Connect with us
Fredric Larsson och hans fighting face. Foto: David Nilsson Hamne
Fredric Larsson och hans fighting face. Foto: David Nilsson Hamne

Nyheter

De första hjältarna har lämnat “nya SSK”

Flera spelare kommer att lämna SSK. Nu har de två första meddelat att de inte spelar vidare i klubben. Och visst känns det lite vemodigt.

Och så har dagarna till slut kommit.

De dagar då spelare aviserar att de inte blir kvar i det SSK som tog klubben tillbaka till elithockeyn efter en säsong i den skugga som är hockeyettan.

Tränare Mats Waltin har hållit individuella samtal med varje spelare sedan i måndags och tanken är att alla ska ha fått besked rörande framtiden innan torsdag.

Tre har nu officiellt meddelat sitt öde.

“Ta upp SSK till HA – check. Nomaden letar vidare”, skriver backen Paul Eriksson på Instagram.

Skärmavbild 2016-04-06 kl. 23.27.00

Eriksson värvades till SSK via ett try out-kontrakt inledningsvis. Ett provspel som sedan renderade i ett permanent kontrakt. Eriksson spelade med SSK J18 och J20 mellan 2008 och 2010 men har sedan dess haft en minst sagt intressant karriärresa via SHL, finska andraligan, finska tredjeligan, den östeuropeiska ligan MHL, ryska andraligan VHL, ryska tredjeligan och högstaligan i Kazakhstan.

Det blev 43 matcher och 8 poäng för 24-årige Eriksson i SSK. Eriksson växte med uppgifterna under säsongen och stod för en bra insats under kvalserien.

– Som jag sa under intervjun i september: Att ta upp SSK till HA skulle vara en bedrift. Jag fick i alla fall avsluta på topp i SSK, säger Eriksson till Uppdragsport.se.

Något ingen lär glömma är att Eriksson visade klubbhjärta genom att gifta sig under en träning i Scaniarinken – iförd tröjan med “S”:et på bröstet. Något som man kan läsa om här.

Paul Eriksson gifte sig i Scaniarinken. Iförd SSK-tröja. Foto (t.h) Anneth Eliasson.

Paul Eriksson gifte sig i Scaniarinken. Iförd SSK-tröja. Foto (t.h) Anneth Eliasson.

 

Även backen Fredric Larsson lämnar SSK.

“Får tacka SSK & alla supportar för en oförglömlig säsong, toppar & dalar med ett magiskt slut! Ta allsvenskan med storm nu & lycka till!” skriver han på Twitter.

21-årige Larsson draftades av Philadelphia Flyers i fjärderundan 2012 men spenderade säsongen 2014/22015 i division 1 södra-laget Kallinge/Ronneby innan det bar av till SSK.

I SSK har Larsson varit till och från skadedrabbad, och i perioder till viss del utanför truppen, men mot slutet av säsongen växte förtroendet och Larsson fick en viktig roll i laget innan han ådrog sig en hjärnskakning. Det blev totalt 27 matcher och 2 poäng i SSK.

Skärmavbild 2016-04-06 kl. 23.47.43

Uppdragsport.se vill tacka Eriksson och Larsson för deras tid i SSK – och och respektive roll i detta historiska kapitel i klubbens historia.

Fler spelare kommer att lämna, men också att stanna.

Sedan tidigare står det klart – om än inte officiellt – att Fredric Weigel vill stanna i SSK, trots att han enligt Uppdragsport.se:s uppgifter har anbud från SHL.

Även lagkapten Johan Skinnars har sagt att han stannar i SSK. Samma sak med Adam Hansen, Alexander Sahlin, Anton Holm och Henrik Nyberg, som samtliga har sagt att de vill vara kvar.

Fler lär följa.

Spelare som har bekräftade kontrakt för nästa säsong är Olov Lundqvist, Petter Lindberg, Jonas Westerling, Karl Olofsson, Johan Skinnars och Lucas Carlsson.

Uppdaterat:

På torsdagsmorgonen meddelade även backen Tobias Björklund att han lämnar SSK.

“Vill tack SSK och alla supportrar men inte minst mina fantastiska lagkamrater för en oförglömlig säsong! Mot nya mål och drömmar”, skriver han på Twitter.

Björklund kom till SSK från Björklöven men fick mindre och mindre speltid ju längre säsongen gick. Trots det noterades Björklund för 21 poäng på 46 matcher.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter