Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK har försökt – men därför webbsänds inte SSK:s bortamatcher

Bara en klubb nappade när SSK erbjöd motståndarna att samarbeta kring webbsändningar av SSK:s bortamatcher: Hudiksvall.
– Om jag skall vara ärlig har jag ingen aning om varför ingen annan nappade på detta, säger Magnus Karlsson, marknadsansvarig i SSK, som alltså har försökt att möta intresset.

Jakob Wallin är med och firar och tackar fansen. Foto: David Nilsson Hamne
Jakob Wallin är med och firar och tackar fansen. Foto: David Nilsson Hamne

Inför varje bortamatch, under försäsongen och i seriespelet, är det många som undrar hur, var och om SSK:s matcher sänds.

Men under seriespelet är svaret nej – inga matcher sänds.

Från SSK:s håll har man dock försökt.

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se har SSK erbjudit bortalagen möjlighet att sända, och SSK skulle då hjälpa till med utrustning och personal, och inkomsterna skulle sedan fördelas.

Erbjudandet har gått ut till samtliga klubbar – förutom Visby/Roma, Åker/Strängnäs och Huddinge. I fallet med Visby är avståndet för långt, medan ishallen i Åker har för svag uppkoppling.

– Jo, det stämmer, vi gick ut med ett mejl redan i augusti, säger Magnus Karlsson, marknadsansvarig i SSK, och fortsätter:

– Tyvärr fick vi enbart respons från väldigt trevliga Hudiksvall och där tittar vi även på att göra något kul reportage då den matchen även är vår Guldklubbsresa.

Hur kommer det sig att ingen klubb har nappat?

– Om jag skall vara ärlig har jag ingen aning om varför ingen annan nappade på detta. Vi hade/har några som vill göra detta utan att hemmalaget skulle riskera några pengar. Tanken var att killarna som sänder skulle få 50% av intäkten och att vi och hemmalaget skulle dela 50-50 på resterande 50%.

SSK hade 900 supportrar på plats i Huddinge och 300 i Haninge. Mot Tierp kommer en supporterbuss att rulla från Södertälje. Mot Visby väntas fler än 200 SSK-supportrar ansluta. Och mot Hudiksvall är det alltså den årliga resan för medlemmar i Guldklubben – där 250 personer är med i år.

Man kan väl gott konstatera att klubbar har pengar att hämta hem vid en webbsändning av matcher mot SSK. SSK har många supportrar runtom i landet och intresset är stort. Västervik sålde till exempel 250 sändningar till träningsmatchen hemma mot SSK under försäsongen.

Men det finns fortfarande chans för seriekonkurrenter att ändra sig.

– Eftersom att inget lag vi hittills spelat mot borta har webbsänt matchen, så kan vi självklart gå ut med en förfrågan igen om de som erbjöd sig att göra detta fortfarande vill och kan, säger Magnus Karlsson.

I går skrev Uppdragsport.se om att det i nuläget har förbokats 200 biljetter bland SSK-supportrar till bortamatchen mot Visby fredagen 23 oktober. Av totalt 375 förhandsbokningar. Så det råder inget tvivel om att intresset för SSK är stort den här säsongen – förra säsongens historiska fiasko till trots.

– Så ni kommer att vara väl representerade, säger André Lundholm på Visby/Romas sport- och marknadsavdelning
till Uppdragsport.se.

Vill du följa med till Visby finns det mer information om hur man går tillväga, samt info rörande biljettbokning, här.

Här går du direkt till biljettbokningen av matchbiljett till Visby-SSK.

Visby/Roma råder SSK-supportrar att boka biljett denna vecka – sedan kan det vara för sent.

615FDAB1-1B53-40F7-8EA7-01B8F9D8F9C8EF6416F1-476E-4A64-BF72-52484B2A088D

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.