Connect with us

Nyheter

Damien Fleury lämnar svensk ishockey

Damien Fleury lämnar Sverige och svensk ishockey. Nu fortsätter karriären ute i Europa.

Damien Fleury kom till SSK inför säsongen 2012/2013, efter att ha spelat i Luleå, Timrå och Västerås, och kom att spendera två säsonger i Södertälje. Första säsongen var en enda stor succé och fransmannen noterades för fina 47 poäng (29+18) på 51 matcher i grundserien – vilket gav honom en femteplats genom tiderna gällande antal mål under en och samma säsong i SSK-tröjan – och ytterligare nio poäng (5+6) på tio matcher i kvalserien till SH

Under den usla säsongen 2013/2014 lämnade Fleury Södertälje och flyttade först till Lausanne i schweiziska NLA, sedan vidare till finska ligalaget Sport, för att sedan representera Djurgården i SHL under 16 matcher den gångna säsongen.

Och nu är Fleurys tid i Sverige över.

På torsdagen blev det klart att fransmannen fortsätter sin karriär hos Schwenninger Wild Wings, ett bottenlag i den tyska högstaligan.

– Damien ger oss alla förutsättningar. Han är en bra målskytt, bra skridskoåkare och passar in i laget sett till sin karaktär. Jag har sett honom mer än en gång och är glad att han kommer till Schwenningen, säger klubbens tränare – den tidigare stormålvakten Helmut de Raaf, i ett pressmeddelande, skriver Hockeysverige.se.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter