Connect with us

Lars Dahlström

Dala: “Upp-och-nervända världen”

Det tidigare teknikundret Lars “Dala” Dahlström kan även trolla med pennan och denna gång handlar krönikan om SSK:s lagbygge. Det handlar om att skapa en enhet som jobbar tillsammans och som knyter starka band med varandra. “Dala” säger sig kanske hittat en förklaring till varför det inte verkar fungera i dagens SSK.

Växjö och Leksand är topp fyra i SHL. Vem kunde ana det innan seriestart? HV71 har legat sist eller näst sist hela året. Vem kunde ana det innan seriestart? Färjestad har gjort dem sällskap ända fram tills för en vecka sedan. Nu verkar värmlänningarna dock fått ordning på manskapet och man klättrar så sakteliga i tabellen. Det slutar väl som vanligt med SM-final…

I Allsvenskan är Karlskrona med och slåss allra högst upp i tabellen medan Södertälje SK; vårt kära SSK, ligger sist och riskerar att degraderas för att nästa säsong få spela mot Hedemora, Enköping, Surahammar och ….Åkers/Strängnäs HC, i division 1?!

Nu ska vi väl inte måla fan på väggen än. Det är trots allt halva serien kvar men faktum kvarstår, att vi ligger där vi ligger och endast tre lag har gjort färre mål framåt och inget lag har släppt in så många som vi. Hujedamej!

Varför går det då så illa? Jag har en liten teori som i alla fall kan vara en del av problemet:

Bänkade mig i Templet i fredags och konstaterar omgående att vi har nio utländska importer i startuppställningen och min erfarenhet säger att det är minst sex/sju för många. Utan att lägga någon värdering i hur bra, eller dåliga, dessa importer är (har sett lite för få matcher för att ha de detaljkunskaperna) så är det för många.

Titta på topplagen Karlskoga, Karlskrona och Västerås. Där finns max tre och serieledarna från Värmland har ingen…

Fråga mig inte vad det beror på men det blir aldrig bra med för många importer. Fleury och Pastrnak ska absolut finnas där, men resten?

Kärlek

Det är intressant att se vilka starka band man bygger upp i ett lag ändå. Band som sedan sitter i under många år. Jag hamnade på samma tåg som Kim Cannerheim häromdagen. Vi ses, alltid av en slump, ca två till tre gånger om året men det är alltid som om det vore igår. Trevlig kille, den där Kim och det är riktigt kul att se att han även lyckats bra i sin civila karriär.

Ross

Den gamle SSK-hjälten Patrik Ross klev självmant av sitt tränaruppdrag i Örebro, häromdagen. Jag tycker bara att det är sååå intressant att se att en kille, som när han var aktiv själv, aldrig funderade på taktik eller försvarsspel. Han var vass som få i anfallszonen men defensivt? Nja, inte intressant.

Jag tycker det är kul att se att Patrik gjort sig ett namn som tränare i Svensk elitishockey. Han dyker säkerligen upp i något SHL- eller Allsvenskt lag inom kort igen.

Bajs

I Sverige idag, är det väl ganska självklart att en hundägare plockar upp efter sin hund när den gjort det lite större? Gör han inte det så knorras det rejält bland oss icke-hundägare. Men vad gäller egentligen med hästar och deras tjugo gånger större dynghögar?

På min gata i Nykvarn passerar lite nu och då hästekipage och ibland töms tarmen mitt på gatan och i värsta fall 3-4 meter från min postlåda. Vem i hela h-vete ska skyffla upp detta?

Skämmes, hästägare/ryttare/jockeys eller vad ni kallar er…

Min 17 månader unga dotter har redan påverkats av detta då det enda ord hon kan säga, och hon gör det frekvent, är: Bajs! Och då ska ni uttala det [bajths]!

4 kommentarer

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Lars Dahlström