Connect with us

Nyheter

Svenska KHL-laget Crowns försökte köpa (!) Scaniarinken

Det omtalade, svenska KHL-laget Crowns kommer inte att ha någon hemmabas under seriespelet, utan matcherna ska spelas i Stockholm, Malmö och en rad andra städer, däribland eventuellt Södertälje. Uppdragsport.se kan avslöja att Crowns har försökt att köpa Scaniarinken, en av Sveriges mest klassiska ishockeyarenor.

Under fredagsförmiddagen hölls en presskonferens i Stockholm för det nystartade svenska KHL-laget Crowns och Uppdragsport.se var på plats.

Med i projektet finns bland andra tidigare SSK-spelaren Leif R Carlsson, som var med och vann SM-guldet 1985, och SSK:s forne ordförande Nils Andersson som är styrelseordförande i Crowns.

Enligt planen ska Crowns träda in i KHL för spel säsongen 2016/2017 och en första hemmamatch, mot ryska CSKA Moskva, är satt till 10 september.

– Vi är redo att sätta ett lag på benen till hösten, sa Anders Svensson, tidigare spelare i Rögle och Malmö och en av initiativtagarna till Crowns, på presskonferensen.

Det har cirkulerat uppgifter om att Crowns ämnar att spela sina hemmamatcher på en rad olika arenor runtom i Sverige. Det har pratats om Stockholm, Örnsköldsvik och Göteborg, men även Södertälje.

En uppgift som tycks stämma, åtminstone på planeringsstadiet.

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se ska Crowns ha kontaktat Södertälje kommun angående ett köp (!) av självaste Scaniarinken, SSK:s klassiska hemmaarena sedan 1970 och som numera ägs av just kommunen.

– Jag kan bekräfta att ett företag uppvaktade oss med tankar på att vilja köpa Scaniarinken. KHL nämndes då, bland en massa andra tankar om utveckling av Södertälje och Scaniarinken, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, till Uppdragsport.se.

Scaniarinken som vi är van vid att se den.

Scaniarinken som vi är van vid att se den.

Men hos kommunen ska Crowns ha fått tvärnej. I stället ligger kommunens fokus på att förvalta arenan tillsammans med SSK och utveckla idrottandet bland stadens unga.

– Kommunen har varit tydlig med att SSK och barns och ungas möjlighet att idrotta är vårt intresse, säger Boel Godner till Uppdragsport.se.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter