Connect with us

Nyheter

Cirkus Nylander fortsätter – nära AIK… och allsvenskan

Cirkus Nylander rullar vidare. I dag kom nya uppgifter om att flytten till AIK är nära. Men också att Rögle kan dra sig ur en eventuell utlåning.

“William Nylander närmar sig…”

Ja, den meningen har vi läst ett otal gånger de senaste månaderna.

Och under onsdagen var det dags igen: Aftonbladet skriver att det bara “återstår detaljer” innan 17-åringen är klar för AIK – för att sedan, som det sagts tidigare, lånas ut till en allsvensk klubb.

Det har tidigare framkommit och bekräftats att den aktuella klubben skulle vara SSK:s förmodade kvalseriekonkurrent Rögle. Och det är det fortfarande. Men enligt Rögle själva stänger man snart dörren om inte cirkusen stänger för säsongen.

– Jag kan inte uttala mig om det är nära. Vi är egentligen inte en del av parterna. Men vi är intresserad av Nylanders och kan samtidigt inte vänta hur länge som helst. Har det inte hänt något den här veckan stänger vi butiken, säger Anders ”Masken” Carlsson, Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson.

AIK menar å sin sida att “Lill-Nyllet” inte är mogen för spel i elitserien. Samtidigt står det klart att William Nylanders enda chans till allsvenskt spel är via utlåning.

Frågan är alltså vilken klubb han till slut, via AIK, hamnar i.

– Vi får se vad som händer, säger AIK:s sportchef Daniel Rudslätt till Sportbladet.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

6 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter