Connect with us
Carl Hagelin. Foto: David Nilsson Hamne
Carl Hagelin. Foto: David Nilsson Hamne

Nyheter

Carl Hagelins fina löfte om SSK inför framtiden

Huruvida Carl Hagelin spelar hockey i Sverige igen vet ingen. Men i så fall är det SSK som gäller.

Nykvarnssonen Carl Hagelin, som i ett tidigt skede lämnade SSK för att testa lyckan i Nordamerika, har nu gjort åtta säsonger i NHL.

Den gångna säsongen var inte hans sämsta rent poängmässigt men kanske den mest spretiga rent allmänt. Det hände mycket på och utanför planen, laget slogs ut tidigt, och säsongsstarten var allt annat än bra. En mardrömsstart, rent av

– Jag har haft några dåliga starter på säsongen under min karriär. Det var bara att den här höll i sig längre än vanligt. Det kanske beror på att man spelat flera långa säsonger i rad och därför inte varit lika exalterad i säsongsinledningen. Men i år får jag tid och vila och ska vara redo när pucken släpps i höst, säger Carl Hagelin i en summerande intervju med Hockeysverige.se.

Sverige igen?

Carl Hagelin har hunnit bli 29 år gammal och fyller 30 om två månader.

För rätt spelartyper är livslängden i NHL vanligtvis lång. Hur framtiden ser ut för just Carl Hagelin är svårt att säga, men däremot verkar forwarden ha siktet inställt på Södertälje i framtiden – förutsatt att det blir spel i Sverige igen, alltså.

I intervjun med Hockeysverige.se säger Carl Hagelin att det inte finns några andra alternativ när och om han lämnar NHL och hamnar på svensk is.

– Det är en sån diskussion man får ta när det är dags. Jag vill spela i NHL så länge det går. Men om jag skulle spela i Sverige blir det SSK, det är min moderklubb, säger han till sajten.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter