Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Brittiska mästarna har stor respekt för SSK – så här går snacket i England

Om fem dagar landar SSK i Sheffield.

Där väntar träningar – samt två matcher mot de brittiska mästarna, Sheffield Steelers.

Ett Sheffield Steelers med SSK:s kvalhjälte Jonas Westerling i laget, samt Troja-Ljungby-ikonen Jerry Andersson, tidigare aktuell för sportchefsrollen i SSK, som assisterande tränare.

Och britterna hajpar matchen rejält.

I lokaltidningarna lyfts SSK fram som ett talangfullt lag.

– Svenskarna kommer att anlända med kvalitet och skills – och fart. Det kommer att vara som att spela mot 23 Markus Nilsson! säger forwardsveteranen, lagkaptenen och brittiske landslagsmannen Jonathan Phillips till tidningen The Star.

Svenske Markus Nilsson är en teknisk och snabbskrinnnad spelare som förra säsongen spelade i Sheffield, men som dessförinnan huserade i Troja-Ljungby.

– De flesta av SSK:s spelare är inte långt ifrån, eller på gränsen, till att vara spelare för SHL. De kommer att mer likna HV71 förra året än danska Ålborg i form av kvalitet, säger lagkaptenen Jonathan Phillips vidare.

Ja, Sheffield Steelers mötte såväl HV71 som Ålborg förra säsongen, däribland i Champions Hockey League, och jämför därför.

Sheffield i sina hemmafärger.

Sheffield i sina hemmafärger.

I brittisk press lyfts ytterligare två saker fram.

Tidningen The Star påpekar – felaktigt – att SSK enbart har en import, eller utlänning, i form av norrmannen Thomas Valkvae-Olsen, ny från Karlskoga. Men SSK har ju även danske landslagsmålvakten Georg Sørensen i laget. Att jämföra med Sheffield Steelers som har 14 importer i laget, varav en finne, två svenskar, två amerikaner – och hela åtta kanadensare.

Och så lyfter man fram Nicklas Grossmann, så klart.

”I början av augusti gjorde Södertälje en stor värvning genom att knipa åt sig 32 år gamle, forne NHL-försvararen Nicklas Grossmann”, skriver klubben på sin hemsida och konstaterar att Grossmann gör debut mot just Sheffield Steelers, vilket man tycks se som en ära.

”Hans flytt till Södertälje var en stor nyhet över hela Sverige och har uppmuntrat många fans att göra resan till Sheffield den helgen – för att se honom göra debut för sin moderklubb. Välkommen till Sheffield, välkommen till England, Nicklas Grossmann”, skriver klubben vidare.

Mellan 50-100 SSK:are beräknas ta sig till Sheffield.

Sheffield Steelers blev brittiska mästare förra säsongen.

Sheffield Steelers blev brittiska mästare förra säsongen.

Det är ingen överdrift att påstå att Sheffield Steelers hajpar matchen mot SSK.

Inte nog med att klubben räknar ner varje dag på sina sidor i sociala medier.

Man drar även in självaste SSK:aren och Södertälje-ikonen Björn Borg i matchen.

– Jag såg honom på en match i Södertälje för tre år sedan när jag tränade Troja-Ljungby. Det är konstigt, men han var faktiskt hockeyspelare och tennisstjärna. Södertälje blir en intressant motståndare. De har inte många importer då de har unga, svenska spelare vars nivå är hög, säger Sheffield Steelers tränare Paul Thompson till lokaltidningen The Star.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...