Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Calle Brattenberger uppges lämna SSK (men nej, det är inte hela sanningen)

”Vi är tacksamma mot SSK att det gick att lösa!” skriver Vimmerby Hockey på Twitter.

Brattenberger dansar. Foto: David NIlsson Hamne
Brattenberger dansar. Foto: David NIlsson Hamne

Calle Brattenberger blev snabbt fansens favorit under säsongen i Hockeyettan, och SSK blev snabbt klubben i målvaktens hjärta.

Så pass att han blev kvar i stan efter avancemanget, och efter den avslutade spelarkarriären, och den 26 september kunde Uppdragsport.se avslöja att Brattenberger blir kvar inom föreningen – som målvaktstränare för ungdomslagen.

– Ruskigt intressant och kul att få ta del och vara med på den utvecklingen. Det ska bli fantastiskt roligt! Helt klart ett nytt kapitel som jag är glad att få här i fantastiska SSK, som blev klubben nära hjärtat på denna lilla korta tid, sa Brattenberger till Uppdragsport.se

Men ett par månader senare uppges nu Brattenberger lämna klubben – för jobbet som målvaktstränare i Vimmerby, ett av de lag som SSK mötte i kvalserien förra säsongen, och där han själv var aktiv som spelare under sex säsonger.

Åtminstone enligt Hockeyettan-laget Vimmerby…

”Calle Brattenberger blir ny målvaktstränare i Vimmerby Hockey. Vi är tacksamma mot SSK att det gick att lösa!” hävdar Vimmerby Hockey på Twitter.

Christer Kronblad på SSK:s marknadsavdelning skriver dock på Twitter att det inte stämmer, och refererar till när Åker/Strängnäs nyligen presenterade en comeback för Christofer Blid felaktigt.

– Han kommer ej lämna SSK, han kommer dock hjälpa Vimmerby Hockey ”vid tillfälle”, ungdomssidan och så. ”Lite” tvetydig tweet av Vimmerby Hockey, skriver Kronblad på Twitter.

Så sent som i går sa ”Bratten”, som haft jobb och bas i just Vimmerby, att han trivs med att vara i SSK.

– Det blir en del bilåkande men det är jättekul att vara i SSK, sa ”Bratten” till Länstidningen efter ett uppmärksammat inlägg på Facebook där målvakten manat till fansen att sluta upp bakom laget.

Så här löd inlägget på Facebook:

”Alla underbara SSK❤️ och vänner! Jag har följt ssk på is och sidan av med media och va de nu alltinnebär! Vill bara framför nåt i all denna frustration jag ser många har just nu! Att fr.o.m. I morgon att alltid oavsett stötta laget/spelare/tränare/fans/styrelse OAVSETT vad som än händer och sker. På så sätt kommer ssk/vi att lyckas!Vet att man har rätt att tycka och tänka om sitt kära ssk, men just nu hjälper INGET negativt snack. Så upp på hästryggen alla och kom till Scaniarinken och sjung fram vårt kära ssk. Visa hur jävla mäktiga ni är som står bakom ert lag i vått och torrt! Så man visar styrka och bygger imperium….Let’s go SSK ??❤️”

– Jag har verkligen tagit till mig SSK:s hjärta, det kan jag säga. Det bara föll in så naturligt när jag var där. Och jag trivdes jättebra i klubben, med fansen, med folket och allt runt omkring. Jag trivdes med helheten. Ända från styrelsen ner till fansen. Det blev som en god kärna av allting. Och då fick jag verkligen ett hjärta för föreningen. Och nu har jag så många vänner som spelar i laget och träffat många vänner i Södertälje, sa Brattenberger till Länstidningen i går.

2 kommentarer

2 kommentarer

 1. Profilbild

  Lis Ring

  9 december, 2016 at 6:06 e m

  Är de sant Calle Brattenberger

 2. Profilbild

  Calle Brattenberger

  9 december, 2016 at 6:47 e m

  Nej kommer absolut inte lämna ssk…
  De har blivit ett missförstånd.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....