Connect with us

Nyheter

Bra tryck på bortabiljetter inför SSK:s seriepremiär i Huddinge – häng på du också

På fem dagar har närmare 250 supporterbiljetter sålts till SSK:s bortapremiär. Häng med, du också!

“Nya” SSK har en förlust och en straffvinst mot topplaget Västervik hittills under försäsongen, och nästa vecka fortsätter matchandet mot Arboga hemma i Scaniarinken.

Men det alla ser fram emot är givetvis seriepremiären borta mot “talangfabriken” Huddinge i Björkängshallen den 20 september. Det är en söndag och nedsläpp sker 16:00.

Uppdragsport.se har varit i kontakt med Huddinge för att, 22 dagar innan nedsläpp, kolla hur många biljetter som sålts via den särskilda “SSK-biljettlänken” och i skrivande stund är närmare 250 biljetter sålda till SSK-supportrar – sedan i måndags. Alltså på fem dagar.

Dock fler sittplats än ståplatsbiljetter.

“Tifot en överraskning”

Det optimala hade varit om alla SSK:are stod eller satt i samma del av ishallen men tillsammans lär vi åtminstone öka ljudnivån oavsett.

SSK:s supporterklubb har redan varit i Huddinge och “rekat” inför ett premiärtifo.

– Jag kan ju inte avslöja så himla mycket om motiv och så vidare. Men vi har som sagt varit där och tagit mått på läktaren, både våg- och lodrätt. Det blir lite utmanande att få till något spektakulärt när själva läktaren bara är fem meter hög och sju meter mellan pressläktare och sarg, säger Supporterklubbens ordförande Fredrik Andersson, och fortsätter:

– Vi har kommit fram till så mycket som så att det kommer gå i de klassiska färgerna som det sägs vi ska spela i. Själva budskapet får bli en överraskning men det kommer ju ha koppling till att SSK är mer än bara ishockey för oss.

Billigare om man bokar nu

Med närmare 250 sålda SSK-biljetter redan bör vi kunna sikta upp mot 500-700. Lägg därtill alla som köper i “luckan” eller använder sig av annat bokningssystem än det tillägnat SSK-supportrar.

– Men det är billigare och enklare att köpa biljetten på förköp via SSK-länken än i biljettluckan på matchdagen, hälsar Huddinges klubbchef Peter Hällsås.

Boka DIN eller ERA biljetter via denna länk för att få platserna som är reserverade för SSK-supportrar: http://biljetter.huddingehockey.com/ssk

Björkängshallen i Huddinge rymmer drygt 2 500 åskådare. Rekordet i hallen är 2 574 åskådare mot Malmö IF 1990. Hemmalaget snittade 283 åskådare säsongen 14/15

Nedan kan ni se Björklövenfans i Björkängshallen i Huddinge 2013. Totalt 600-800 Björklövenfans beräknades vara på plats. Det ska vi kunna slå med blott 2,5 mils resa dit från Södertälje och med många supportrar boende i området kring Stockholm.

IMG_8426

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter