Connect with us
Blaz Gregorc. Foto: Hamne Total Media
Blaz Gregorc. Foto: Hamne Total Media

Nyheter

Blaz Gregorc har gjort klart med ny klubb

Han längtade tillbaka till SSK – men nu fortsätter karriären i stället i Tjeckien för Blaz Gregorc.

I en intervju med Uppdragsport.se under hockey-VM sa Blaz Gregorc att han “längtar tillbaka till SSK”.

Men någon återkomst blir det inte. Åtminstone inte än. I dag blev det nämligen klart att Gregorc flyttar till HC Pardubice i den tjeckiska högstaligan.

Blaz har bland annat rekommenderats av landsmannen, tillika tidigare Pardubicespelaren, Tomaz Razingar.

– Det här är en försvarare som vi har följt. Vi har fått positiva referenser av vår förre spelare Tomaz Razingar. Han var Sloveniens bästa spelare under VM, där han noterades för tre assistpoäng på sju matcher. Vi är mycket glada att vi lyckats förstärka laget med honom, säger klubbens general manager Ondrej Sebek till klubbens hemsida.

Gregorc flyttade från Södertälje inför förra säsongen. Han hamnade i Odense Bulldogs i den danska högstaligan. Där gick det precis så bra som han hade hoppats. Han tilldelades en nyckelroll i laget – och producerade 23 poäng på 40 matcher från sin backplats.

– Jag flyttade dit för att få ordentligt med istid och för att få vara en ledande person i laget. Men jag tyckte det var tråkigt att inte få spela i Södertälje, sa Gregorc till Uppdragport.se i maj.

Gregorc sa även:

– Jag saknar staden och klubben (SSK), jag hoppas på att få komma tillbaka dit i framtiden. Man vet aldrig – jag hoppas.

Men nu blir det alltså spel i Tjeckien för den reslige 23-årigen.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter