Connect with us

Intervjuer

Jan Bergman: “Vi för en dialog med William”

SSK:s ordförande, Jan Bergman, kan inte vara tydligare vad gäller talangen William Nylander Altelius kontrakt.

– Vi har ett avtal. I morgon ska vi ha ett möte med honom och agenten, säger Bergman till Uppdragsport.se.

Det råder bråda dagar för SSK och dess lagbygge. Dels vill talangen William Nylander Altelius lämna SSK, trots att han är under kontrakt, och dels ryktas det om att AIK är ute efter andretränaren Anders Sörensen, trots att han också har kontakt.

Uppdragsport har försökt att nå både Nylander Altelius och Sörensen för en kommentar, men de har inte gått att nå. I stället får vi tag i SSK:s ordförande, Jan Bergman, som förklarar klubbens syn.

– Om vi börjar med William, säger Bergman, och fortsätter:

– Vi har ett avtal med honom som gäller. Han hade rätt att säga upp kontraktet, men då hade han också behövt visa att han har kontrakt med en klubb från elitserien eller utlandet. Han har bara uppvisat via sin agent att han vill bryta kontraktet, men det är inte i enighet med det avtal vi har.

Planerar möte under fredagen

Att kontraktet är utformat på det sättet, att spelaren måste kunna visa bevis på att han ska spela med en annan klubb, är helt normalt, enligt Bergman.

– Flera av de spelare som har lämnat oss den här våren har innan deadline har kunnat visa att de har ett avtal med en annan klubb eller att klubben skriftligt visat för oss att de värvat spelaren. Det kan vara genom ett pressmeddelande. Men så har inte skett i det här fallet.

SSK har fört en ganska intensiv dialog med Nylanders agent den senaste tiden just kring de här bitarna.

– I morgon fredag ska vi försöka ha ett möte med Nylander. Det är ju en ung kille vi har att göra med så det gäller att tänka på det också, säger Bergman.

När Uppdragsport.se når William Nylander Altelius agent, Michael Rosell, är det locket på.

– Jag kommenterar inget förutom det vi sagt redan, säger Rosell.

Diskuterar med Sörensen

SSK har också en dialog med andretränaren Anders Sörensen. Men Bergman är mer förtegen i den frågan. Han vill inte kommentera särskilt mycket.

– Vi tycker att han är en skitbra tränare som vi tidigare plockat hit från Nordamerika för att vi vill att han ska vara här. Det är dessutom ganska sent på säsongen att ändra ledarstaben, det är inget vi vill, säger Bergman och avslutar:

– Vi har självklart pratat med Sörensen om detta och vad han tycker har jag inga kommentarer kring. Det måste han själv svara på annars kan det bli fel. Vi har förklarat vad som gäller, att vi har ett bindande kontrakt och att vi vill ha kvar honom i klubben.

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

7 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Intervjuer