Connect with us

Nyheter

Axel Blomqvist om tiden i SSK: ”Jag trivdes inte i laget – känner verkligen att jag vill möta dem i kvalserien”

Axel Blomqvist är en av flera misslyckade värvningar den här säsongen. Nu kan han få möta SSK senare i kvalserien vår – något han i så fall ser fram emot.
– Jag känner verkligen att jag vill upp dit och möta dem i kvalserien, det hade varit lite extra tändvätska, säger han till Kristianstadbladet.

Efter att SSK släppt Michael Schumacher värvade Mats Waltin en liknande spelartyp: Två meter långe Axel Blomqvist, senast i ojämna farmarligan ECHL, och som tidigare tillhört NHL-laget Winnipeg Jets organisation.

Det blev tio dagar träning med SSK, och sedan ett permanent kontrakt.

– Jag tror att Axel kommer att höja sin omgivnings effektivitet, även om det säkert kommer att ta lite tid innan han är fullt anpassad till ytorna och vårt spel. Jag tycker däremot att jag redan sett att han har ett stort spel i sig och att han kommer att göra skillnad för oss, sa Mats Waltin när övergången blev klar. 

Redan halvvägs in i sin andra match med kontrakt blev Blomqvist bänkad och totalt blev det bara sju matcher i hockeyallsvenskan. Noll poäng och -5. Och totalt två skott på mål.

Nu är han klar för hockeyettantopplaget Kristianstad, troligtvis en av SSK:s svårare motståndare i en eventuell kvalserie i vår.

Blomqvist säger att Waltin behandlade honom väl, men är kritisk mot hur han användes i SSK. Precis som backen Marcus Lissäng, som lämnade för Huddinge, säger Blomqvist även att han inte trivdes i laget.

– Det var där (i SSK) jag trodde att jag skulle få bäst chans att få spela mitt spel. Det blev inte så. Men det är lätt att säga i efterhand, säger Blomqvist till Kristianstadbladet, och fortsätter:

– De tog dit mig för att spela offensiv hockey, men den rollen fick jag inte. Jag fick inte chansen att visa det en enda gång. Jag tycker att jag gnuggade på bra och förtjänade mer speltid. Det är svårt att komma in i matcher när man bara får spela i fjärdekedjan. Sedan så trivdes jag inte så bra i laget, eller i staden Södertälje. I slutet var det inte ens roligt att gå ner till ishallen och träna.

Att Blomqvist fick spela power play i SSK nämns dock inte.

Vilka egenskaper som spelare fick du aldrig visa i SSK?

– Jag är bra med pucken, har bra spelförståelse och är stark och kan täcka pucken. Fast jag är stor så har jag bra händer, säger Blomqvist till Kristianstadbladet

Axel Blomqvist är väl medveten om att han kan – eller lär – ställas mot SSK i kvalserien i vår.

– Det hade varit riktigt roligt. Jag känner verkligen att jag vill upp dit och möta dem i kvalserien, det hade varit lite extra tändvätska, säger han till Kristianstadbladet.

I en intervju med 24Kristianstad säger Blomqvist om vad som komma skall:

– Nu vill jag hitta glädjen igen. Det känns kanon och ska bli svinroligt. Jag tror att det var längesen jag var så här taggad på att lira, säger Blomqvist.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter