Connect with us
Alexander Sahlin i väntan på pucken. Foto: David Nilsson Hamne
Alexander Sahlin i väntan på pucken. Foto: David Nilsson Hamne

Nyheter

Avslöjar: SSK plockar tränardoldis från Djurgården

SSK värvar en ny tränare, kan Uppdragsport.se avslöja. Samtidigt som en av förra årets tränare därmed lämnar klubben.

Känner du igen tränarnamnet Robert Löf?

Nej, och det är inte så konstigt.

Han har hållit till i Djurgårdens ungdomssektion de senaste säsongerna, däribland U16 – men nu flyttar han till SSK och kliver därmed upp ett par nivåer.

Det kan Uppdragsport.se avslöja.

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med Södertäljes målvakter i den positiva anda som genomsyrar föreningen just nu, och få vara en del av dess utveckling, säger och bekräftar Robert Löf när Uppdragsport.se hör av sig.

Robert Löf är 37 år gammal och därmed ganska ung, om än inte lika ung som tidigare målvaktstränaren Janne Öhman, 30, som plockades till Djurgården inför förra säsongen.

Löf har en bakgrund som målvakt i division 1 och 2 med Haninge, samt tre allsvenska säsonger med Lidingö, Vallentuna och Oskarshamn mot slutet av 1990-talet och början av 2000-talet.

Under 2010-talet, så sent som säsongen 2015/2016, har han varit målvaktstränare för Djurgården U16.

En i sammanhanget orutinerad och okänd tränare, med andra ord, men gissningsvis kommer han att arbeta med samtliga målvakter i föreningen. Det blir ingen fortsättning i SSK för Pierre Mocka, målvaktstränare i klubben förra säsongen. Något som enligt uppgifter ska ha varit ett beslut från SSK:s sida.

Det var inget snack om att ta chansen, säger Löf till Uppdragsport.se.

– Att få chansen att vara målvaktstränare för Södertälje är inspirerande med tanke på klubbens anrika historia, samt att det finns en långsiktighet i arbetet i föreningen som tilltalar mig.

Robert Löf har bland annat tränat Robin Jensen, 20, en målvakt som lånades in från Djurgården J20 som akut back-up till SSK:s a-lag säsongen 2014/2015, samt förre SSK-målvakten Felix Ribbestad, 20, numera i division 2 med Värmdö, när han var i Djurgården.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter