Connect with us
Andreas Johansson. Foto: Richard Himberg.
Andreas Johansson. Foto: Richard Himberg.

Silly season

Andreas Johansson lämnar SSK

Andreas Johansson funderade länge. Under torsdagseftermiddagen kom beskedet alla väntat på. Tyvärr ett negativt sådant.

Han kom till SSK under början av januari när SSK låg sist i HockeyAllsvenskan. Drygt två månader senare hade SSK visserligen inte nått det ursprungliga målet – playoff – men det faktum att man undvek negativ kvalserie får ses som ett väl godkänt resultat.

SSK-fansen och klubbledningen hoppades givetvis på en förlängning från Andreas Johansson, och gav honom god tid på sig att fundera. Men idag kom beskedet som man inte ville ha; Johansson lämnar föreningen för nya utmaningar.

– Det känns såklart lite moloket att lämna och jag gör det med dubbla känslor. Jag känner att det finns en bra kapacitet i föreningen och en bra möjlighet till att göra något riktigt bra tillsammans. Jag ville dock lämna ett besked till SSK så snart jag kunde, då jag vet att de behöver få tid att hitta en ersättare på positionen, säger Johansson till klubbens hemsida.

SSK:s sportchef, Per Nygårds, hoppades på en förlängning från succétränaren, men fick ta emot beskedet att så inte blir fallet.

– Vi har gjort vad vi har kunnat för att möjliggöra att Andreas stannar och det är givetvis riktigt tråkigt att det inte blir så, men det är tufft att slåss med högre ligor som bekant, säger Nygårds, som samtidigt tillägger att man redan under en tid aktivt jobbat med att hitta en ersättare.

-Vi har parallellt med att vi inväntat besked haft en process där vi söker alternativa tränare och vi har flera bra tränare som vi för diskussioner med.

Andreas Johansson kommer inte ta över något annat allsvenskt lag. Istället siktar han in sig på nya utmaningar i mer attraktiva serier. Men även om tiden i SSK bara blev knappt tre månader lång finns det mycket han kommer bära med sig.

– Jag kommer ta med mig tiden i SSK, det var en mycket bra erfarenhet för mig och jag är en bättre tränare idag än när jag kom till klubben. Jag vill att vi skiljs åt som de vinnare vi blev. När jag kom till Södertälje låg vi sist med åtta poäng upp till säker mark, när säsongen var över hade vi 15 poäng till godo. Det har varit en riktigt härlig resa tillsammans med alla i SSK – Tack för den, säger Andreas Johansson.

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Silly season