Connect with us

Hi, what are you looking for?

Säsongstips

Allsvensk genomgång – Malmö: ”Man har rätt att kräva topp sju”

Uppdragsport.se:s Mauri Hermundsson rankar och analyserar SSK:s konkurrenter den kommande säsongen. Nya analyser under hela augusti månad. I dag: Malmö – som, med sin starka offensiv, tippas som vinnare av grundserien.
– Man har ett lag som borde kunna placera sig inom topp fem., säger bloggprofilen Johan ”MrMadhawk” Svensson.

Malmö jublar hemma mot Djurgården 12/13.
Malmö jublar hemma mot Djurgården 12/13.

Ett av Allsvenskan och Hockeysveriges största fiaskon någonsin.

Många, i synnerhet vi SSK:are, minns med en kittlande skadeglädje tillbaka mot säsongen 11/12 och det Malmö som fullständigt brakade ihop trots en pengarullning som helt saknar motstycke.

I dag är det 2013, och minnena blir svagare, suddas ut. Ändå tvingas Patrik Sylvegård och hans Malmö ständigt påminnas om de skador som Hugo Stenbeck orsakade under sin tid i klubben.

Den ekonomiska situationen är på uppgång sedan man genomfört en rekonstruktion samt bantat ned stora kostnader, bland annat spelarbudgeten. De sprickor i det genuina som Stenbecks vidriga intressen inom Malmö gett upphov till har sakta börjat täppas igen, och anseendet runt om i Sverige ökar i takt med Sylvegårds omprofilering av Malmö.

Johan Svensson är bloggaren bakom ansedda MrMadhawk.se och följer sitt lag slaviskt – i ur och de många skurar som drabbat Malmö Redhawks. Han berättar för UppdragSport.se varför förra säsongen, trots en sämre placering än året innan, var ett steg i rätt riktning.

– Rent sportsligt var det ett steg i fel riktning, så klart. Men man byggde ett helt nytt lag och vann respekt, förtroende och mångas hjärtan runt om i Sverige förra säsongen. Så nu har vi grunden, nu gäller det att bygga vidare på det och samtidigt spetsa till laget år efter år. Det är den vägen Malmö ska ta.

Vad tycker du om er silly season?

– Den har varit ganska lugn, men det har ändå dykt upp lite saker här och var. De skickade ju Mads Bödker trots att han satt på kontrakt och tog in Björn Karlsson istället.

– Sammantaget har Malmö gjort en bra silly season men det säger ju inte så mycket egentligen. Det har värvats in ett par spännande namn, absolut, men så ska de ju prestera på isen också och det vet jag av erfarenhet att så inte alltid blir fallet.

Malmös forwardssida är i mitt tycke Allsvenskans bästa på förhand, med en helt otrolig bredd. Vad tycker du om er offensiv?

– Den är bra, den är bra! Men det vill ju också till att nyförvärven från Mora (Daniel Viksten och Tobias Ericsson) levererar. Robin Alvarez måste fortsätta som han gjorde förra säsongen. Mattias Persson måste komma igång tidigare i serien den här gången. Joey Tenute vet vi egentligen ingenting om än. Sedan ska ju Henrik Hetta och Fredrik Storm fortsätta ta de kliven man gjorde förra säsongen – upp till bevis för dem.

– En som jag absolut tror kommer bli en ledande spelare i laget är Ludvig Rensfeldt, han kan absolut komma att bli bästa i laget.

Vad finns det för svagheter i lagbygget?

– Backarna kanske är lite för orörliga. Det är stora och tunga spelare så det vill ju till att de spelar ett aggressivt försvarsspel och inte ger utrymme för de andra lagen att lira runt i zonen. För då kan det bli åka av!

Så, vad blir en rimlig målsättning och vad är ett rimligt krav på Malmö i år?

– Kravmässigt har man rätt att kräva att Malmö ska vara bland de sju första lagen i serien. Men har dock ett lag som borde kunna placera sig inom topp fem.

Du är som vanligt väldigt ödmjuk.

– Ja, men det kommer bli ett jävla gentingbo. Det finns inget lag i serien som känns säkert för topp tre, det är för många lag som slåss om det. Förlorar du fel matcher kan du lika gärna hamna sexa, så jämnt är det faktiskt.

– Ska jag tippa hamnar Malmö på fjärdeplats, efter topp tre bestående av Rögle, Västerås och Djurgården.

UpdragSport.se analyserar:

Målvakter: +++
Pontus Sjögren har växt i sin uppgift och är numera en av de mer stabila målvakterna i HockeyAllsvenskan. Bakom honom finns Axel Brage som bjöd på lite blandade insatser förra säsongen. En stark trea.

Backar: +++
Ingen spektakulärt backsida på något sätt, men många stabila pjäser med rutin som bevisligen håller god Allsvensk klass. Detta kryddas med intressanta bröderna Andersson och unga Amil Krupic från Rögle. Stabilt.

Forwards: +++++
Allsvenskans på förhand bästa forwardssida. Patrik Sylvegård har ersatt närmsta obefintliga spelartapp med Daniel Viksten och Tobias Ericsson från Mora samt Joey Tenute vars tidigare statistik från bland annat AHL och tyska förstaligan imponerar. Sagolikt bred, men samtidigt med mycket bra spets.

Tabelltips:

1) Malmö, 11+
2) Västerås, 11+
3) Djurgården, 10+
4)
5)
6) Oskarshamn, 9+
7)
8) Timrå, 7+
9) Mora, 7+
10)
11) Karlskrona 7+
12)
13) Björklöven, 7+
14) Asplöven, 6+

7 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...