Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Allsvensk genomgång – Karlskrona: ”Tunn backsida”

Uppdragsport.se:s Mauri Hermundsson rankar och analyserar SSK:s konkurrenter den kommande säsongen. Ny analys varannan dag under hela augusti. Först ut: Karlskrona.
– Jag saknar en förstacenter och en defensiv backgeneral, konstaterar Karlskronasupportern Per Carlsson.

Karlskrona. Foto: Stefan Andreasson.
Karlskrona. Foto: Stefan Andreasson.

Många meriterade nyförvärv, taggade supportrar och en optimism inom klubben. Ändå slutade Karlskrona toksist i hockeyallsvenskan med ett av de sämsta lagen som skådats i serien på många år.

Kvalserien gick dock som man hoppats, och nu blickar supportrarna fram emot en ny säsong. Grunden i laget är fortfarande tunn, bredden likaså. Men nyförvärven är intressanta och mycket tyder på att säsongen inte blir lika fiaskobetonad som föregående, mycket tack vare räddningsplankorna som lite oroligt knakar i Haparanda och Uppsala.

Per Carlsson följer Karlskrona slaviskt och bloggar på KarlXI.se. Här berättar han om sina tankar kring laget.

Vad var det egentligen som hände förra säsongen?

– Problemet var att man inte hade tillräckligt många nyförvärv, endast fem-sex nya från start och resterande fick förnyat förtroende. Jag ska inte säga att det var fel att man gav laget som tog upp oss chansen men man kanske var aningen naiva gällande vissa spelare. Ska man se det positiva ur det hela så utan den gångna säsongen så hade nog varken Janne Karlsson, Stefan Bengtzén eller Anders Palm värvats till klubben, tre personer jag tror kan betyda mycket för klubben ur ett längre perspektiv.

Ni har värvat många spännande namn till denna säsong. Är du nöjd med er silly-season?

– Det känns som ett spännande lagbygge även om jag tycker att backsidan ser lite tunn ut men hoppas så klart att jag blir motbevisad. Framåt så känns det desto bättre men är det något jag ska säga att jag saknar så är det en förstacenter och en defensiv backgeneral men annars är jag nöjd.

Om jag säger att er stomme fortfarande är för dålig för att KHK ens ska vara nära att utmana om en playoff-plats, vad säger du då?

– Då skulle jag hålla med. Det är nästan ett helt nytt lag och det tar tid att bygga en stabil stomme. Kan vi undvika negativt kval med god marginal och stundtals nosa på en topp7-placering så är jag mer än nöjd. Med tanke på förra säsongens bottennapp så gick det inte bygga en stabil stomme så förhoppningsvis kan man börja med det nu.

Vad tycker du känns som en rimlig slutplacering för Karlskrona säsongen 13/14?

– En 10:e-placering kanske?

Vad tycker du om SSK:s silly season så här långt?

– Jag tycker det ser bra ut trots att NHL-spelarna blir svåra att ersätta. Det var de som fick igång maskineret, även om SSK visade att man också klarade sig utan dem. Bergin, Fleury, Idoff, Pastrnak, Carlsson, Sonntag med flera känns som en väldigt fin stomme så nog ska ni kunna vara med att slåss i toppen. Jag tror att Södertälje, Rögle och Västerås kniper de tre första platserna! Lycka till och välkomna till Karlskrona.

ANALYS:

Målvakter: ++++
Här ser det riktigt bra ut. Nyförvärvet Patrick Galbraith är bevisligen en stabil målvakt på Allsvensk nivå. Bakom honom återfinns rutinerade Timo Leinonen som trots ett svagt försvar framför sig gjorde en bra säsong.

Backar: +
Seriens på förhand sämsta backsida. Känns orutinerat och väldigt ofarligt. Nick Angell var en bra spelare – för fyra år sedan. Han måste tillföra, annars ser det inte roligt ut.

Forwards: ++
Alexander Bergström, Sergio Somma och framför allt Jordan Smotherman är tre nyförvärv av god klass. Bakom dem ser det, rent hockeymässigt, emellertid ganska klent ut. Mycket speed och kämparanda, men sorry KHK – det krävs mer spets.

TABELLTIPS:

1)
2) Västerås, 11+
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11) Karlskrona 7+
12)
13)
14)

Läs också:

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...