Connect with us

Hi, what are you looking for?

Säsongstips

”Vill sticka ut hakan och säga att Trojas försvar är topp 3”

Uppdragsport.se:s Mauri Hermundsson rankar och analyserar SSK:s konkurrenter den kommande säsongen. Nya analyser fram tills seriestart. I dag: Troja Ljungby, som har en överraskande bra defensiv att stoltsera med.

– Jag tror mycket på Jonathan Nielsen som lirade för SSK i fjol, säger Trojabloggaren Elias Ekstrand.

Uppdragsport.se:s Mauri Hermundsson rankar och analyserar SSK:s konkurrenter den kommande säsongen. Nya analyser fram tills seriestart. I dag: Troja Ljungby, som har en överraskande bra defensiv att stoltsera med. <br>– Jag tror mycket på Jonathan Nielsen som lirade för SSK i fjol, säger Trojabloggaren Elias Ekstrand.

Troja Ljungby.

Varje gång jag hör de två orden kittlar det till i min kropp på ett helt obeskrivligt sätt. Jag blir glad, känner tilltro, lycka och välmående. Jag ser plötsligt framtiden med tillförsikt, världen blir vackrare och jag känner på något underligt vis hur evighetens vindar smeker mina rosiga kinder.

Eller ja, det var kanske lite att ta i.

I ärlighetens namn förblir såväl mitt sinne som min kropp helt intakt, och den enda känslan jag kopplar till de två orden Troja och Ljungby är djup, djup likgiltighet.

Elias Ekstrand är en ivrig Troja-supporter. Han har en helt annan uppfattning om sitt lag, trots att klubben är fast förankrad i HockeyAllsvenskan undre skikt.

– Det är väl ingenting man tänker så speciellt mycket på under själva säsongen, antigen är man nervös för att det undre strecket närmar sig eller så hoppas man in i de sista på play-off. Man hittar alltid något att hoppas över och även om det vore roligare om Troja hamnade lite högre upp så tycker jag det är kul att gå på hockey, annars skulle jag inte varit där varje match.

Hur är hockeytempen i Ljungby? 

– Det finns många hockeyintresserade i Ljungby med omnejd men problemet är att många verkar vara otroligt svårflörtade, och kanske lite kräsna efter Trojas storhetstid på 90-talet. Man måste få dem till hallen mer än 2-3 gånger per säsong. Mer spänning i matcherna i form av att kämpa kring Play-off-platserna i större utsträckning hade säkert höjt snittet en bra bit

Vad tycker du om eran Silly Season? 

– Man har några tunga tapp som Kelly, Åslin och Dahlström som med Trojas budget är nästintill omöjliga att ersätta rakt av. Men man gör som man brukar och värvar lite osäkra kort och hoppas att dem blommar ut.

– Sen vill jag sticka ut hakan och säga att Trojas försvar är topp 3 i serien i år (på pappret åtminstone). Tycker inte det fått tillräckligt stor uppmärksamhet hittills under silly season och försäsongen.

Vem är ert bästa nyförvärv? 

– Jag tror mycket på Jonathan Nielsen som lirade för er i fjol och jag tror han kan blomma ut och göra en liknade resa som Williamsson gjorde i Troja.

– Ett bra nyförvärv är dock utan tvekan Johan “Bagarn” Andersson. Han kommer kanske inte spruta in poäng men han kommer göra så mycket annat som är ovärderligt för laget. Han är en riktig ledargestalt! Det är en prestigevärvning och bara hans namn kan säkert locka en och annan extra åskådare till hallen.

Vad tycker du känns som en rimlig målsättning för laget?

– Som sagt så tycker jag att man har en jäkligt bra defensiv och målvaktssidan ser stabil ut. Dock tycker jag offensiven ser en aningen tunn ut. Det blir svårt att vinna matcher om man inte gör mer än 2 mål framåt per match.

– En rimlig målsättning som ändå ger laget en liten utmaning är att iallafall vara med och slåss om play-off-platserna mer än vad man var ifjol. Skulle målproduktionen lossna något så är play-off absolut ingen omöjlighet.

Om jag säger Sebastian Idoff. Vad säger du då?

– Han fick massvis med förtroende i Troja men han var kanske inte mogen för att vara förstamålvakt på den här nivån vid den tidpunkten. I SSK däremot har han fått perfekta förutsättningar att utvecklas i lugn och ro tillsamamns med en duktig målvaktstränare. Säsongen i Troja vill nog både han, vi supportar och Troja själva glömma. Alla har lärt sig en läxa av det.

UppdragSport.se analyserar:

Målvakter: ++

Christoffer Bengtsberg är en stabil Allsvensk målvakt. Varken mer eller mindre. Bakom honom finns HV71-lånet Viktor Kokman, en lovande ung målvakt som inte gjorde någon jättesucce i Div. 1 i fjol.

Backar: +++

Elias Ekstrand tror på Trojas backuppsättning, och jag håller med – men topp tre i Allsvenskan? Icke. Ziga Pavlin är visserligen ett grymt nyförvärv, bakom honom finns det inget utöver det vanliga.

Forwards: ++

Här har man tappt många tunga namn, och som valigt ersatt med på pappret svagare spelare. Av nyförvärven gillar jag Hampus Gustafsson från Tingsryd väldigt mycket. Troja Ljungby har en bred forwardssida, men spetsen lyser med sin frånvaro.

Tabelltips:

1) Malmö, 11+
2) Västerås, 11+
3) Djurgården, 10+
4) Rögle, 9+
5)
6) Oskarshamn, 9+
7)
8) Timrå, 7+
9) Mora, 7+
10) Troja Ljungby, 7+
11) Karlskrona 7+
12)
13) Björklöven, 7+
14) Asplöven, 6+

7 kommentarer

7 kommentarer

 1. Profilbild

  louis vuitton

  22 september, 2013 at 2:06 e m

  999 As of finish of March 2013, the global product sales belonging to the Gran Much more . Determining the best person.
  louis vuitton
  [url=http://www.dunveganview.co.uk/louisvuitton.html]louis vuitton[/url]

 2. Profilbild

  louis vuitton outlet

  24 september, 2013 at 5:50 f m

  9999 Other than the scary actuality that people granny eyeglasses make him look just like a prim and right professor, Forbes flops in other fashion parts also.
  louis vuitton outlet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...