Connect with us

Nyheter

Aleksander Rindal på väg bort från SSK

SSK-backen Aleksander Rindal, som idag tränade med juniorlaget, kan vara på väg bort från klubben.

Den norske backen Aleksander Rindal värvades i våras till SSK för att vara en av de ledande backarna i laget, i synnerhet offensivt.

Så har det inte blivit. På 17 matcher i Södertälje har Rindal bara mäktat med en poäng och -10 i plusminusstistiken. Ett resultat som förmodligen inte står i pritet med 24-åringens lönekuvert.

Det har gett konsekvenser. Under måndagens match mot Troja Ljungy fanns Rindal inte ens med på bänken, utan var förpassad till läktaren. Och under tisdagens träning var han inte tillsammans med A-laget, istället tränade Rindal med juniorerna, skriver Länstidningen.

Av allt att döma har alltså landslagsbacken hamnat i den berömda frysboxen som, från SSK:s sida, manifesterar att han inte längre är önskvärd som spelare i A-laget.

Andretränaren och tillika sportchefen Per Nygårds är förtegen när LT konfronterar honom med uppgifterna och undrar vad anledningen till uteslutningen är.

– Det som gäller är att han tränar med juniorerna just nu, berättar han.

Vad som händer nu med Aleksander Rindal är oklart. Säkert är i alla fall att han inte åker med A-laget till Karlskoga för morgondagens möte i HockeyAllsvenskan.

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

8 kommentarer

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter