Connect with us
SSK-Almtuna.
SSK-Almtuna.

Matchrapport

SSK föll mot tabelljumbon

Efter debaclet mot Djurgården gick SSK för full pott borta mot tabelljumbon Almtuna. Men man kom inte längre än till straffläggning, en poäng och förlust med 2-1.

SSK inledde matchen bedrövligt och Almtuna var det bättre laget i såväl första som andra perioden. Och hemmalaget tog också rättvist ledningen i första efter att SSK tappat pucken.

I andra perioden kvitterade SSK genom Johan Jonsson i boxplay efter förarbete i världsklass av Damien Fleury – en av få ljusglimtar i matchen.

SSK var sedan det klart bättre laget i den tredje perioden, och hade dessutom ett powerplay med två och en halv minut kvar, men lyckades trots det inte trycka in 1-2-pucken.

Efter den mållösa förlängningen gick matchen till straffar. Väl där missade SSK:s Jason Gregoire, Damien Fleury och Linus Fröberg samtliga straffar – och Almtuna kunde ta den ack så viktiga extrapoängen.

Tränaren Johan Strömwall verkade dock inte alltför bitter efteråt.

– Detta var ändå ett stort steg framåt för oss. Vi måste fortsätta ha tålamod och arbeta hårt. Jag är övertygad om att vi kommer ha framgång till slut, sa Strömwall i Viasat.

SSK ligger nu på nionde plats med sju poäng upp till övre kvalseriestrecket och fyra till det nedre, om än med en match mer spelad.

Bäst i SSK i kväll: Jason Gregoire, Johan Jonsson och Niklas Lundström.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

13 kommentarer

13 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Matchrapport