Connect with us
Sebastian Höglund. Foto: David Nilsson Hamne
Sebastian Höglund. Foto: David Nilsson Hamne

Nyheter

Aj, aj, aj… Ny forwardsskada för SSK inför kvalserien

Nyberg, Westerling och Kallmert får sällskap på den ovissa skadelistan inför kvalserien.

SSK föll tungt, 1-5, hemma mot Oskarshamn i grundseriens tredje sista omgång. Ett resultat som inte spelar någon större roll utöver ytterligare en törn i självförtroendet. Samt att SSK drog på sig ytterligare en skada, i en redan tunn och skadedrabbad trupp, inför kvalserien.

Forwarden Sebastian Höglund bröt i tredje perioden och efter matchen kom beskedet:

“Riktigt dåliga nyheter för Höglund och SSK: troligen brutet nyckelben. Till sjukhus i kväll. Säsongen med all säkerhet över”, skriver Länstidningens reporter Jacob Sjölin på Twitter.

Redan inför matchen saknade SSK viktige Henrik Nyberg som går på kryckor, och rutinerade Jonas Westerling som ådragit sig en hjärnskakning, samt Patrik Kallmert som är borta på obestämd tid, och man har tidigare ersatt skadade forwards med backar som därmed har fått flytta upp ett hack i banan.

Man har alltså valt att inte plocka in spelare från J20-laget, trots att de knackar på dörren och är spellediga. J20-lagets kommande ödesmatcher i fortsättningsserien uppgavs vara anledningen inför matchen mot Oskarshamn.

– Nu blir det inte så. De har spelat lördag och söndag. De är i en situation där det gäller att hålla sig kvar i serien – och kanske smyga in i slutspelet. Min plan är att inte ha dem mer än om det verkligen behövs. (I dag) kommer de inte att vara med. Sedan får jag se vad som växer fram under onsdagen. Det viktiga är att de får bra förutsättningar. Nästa helg har de hemmamatcher lördag och söndag, sa Mats Waltin till Länstidningen inför matchen angående att lyfta spelare från J20-laget.

Efter matchen sa Mats Waltin att han funderar på att skola om backar till forwards för att täcka upp för skador, som ett alternativ till att lyfta in J20-spelare. Även om han också ska kika på potentiella förstärkningar från juniorlaget.

– Det finns andra alternativ också, att lyfta upp någon back som känns intressant och spela som forward. Det är också ett alternativ som jag tänker mycket på, säger han till Länstidningen (läs fullständig men Plus-låst intervju efter matchen här).

Värt att notera är att Waltin tidigare sagt att det ska vara “svängdörrar” mellan J20-laget och a-laget, något som vi hittills inte har sett mycket av.

För SSK:s del gäller det att hålla tummarna gällande de skador som uppstått.

Det blir en kamp mot klockan.

För hockeyallsvenskans tunnaste trupp är det bara förnyat kontrakt som gäller.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter