Connect with us

Andreas Häggström

2 frågor efter att ha sett intervjun med SSK:s klubbdirektör

Uppdragsport.se:s Andres Häggström har ett par funderingar kring föreningens framtid efter att ha sett en färsk intervju med klubbdirektören Mats Pernhem.

Andreas Häggström

, den

Foto: David Nilsson Hamne.
Foto: David Nilsson Hamne.

SSK ligger pyrt till i Hockeyallsvenskan och mycket står på spel inför en eventuell kvalserie.

Klubbdirektör Mats Pernhem brukar ofta understryka hur mycket mer som omfattas av föreningen än just a-laget och så är det ju.

I en färsk videointervju på Pucksnack får också Pernhem förklara läget kring föreningens ungdoms- och juniorverksamhet, utöver frågor kring a-laget och den sportsliga situationen.

Det är alltid bra att ledare, ansvariga och bestämmande får ge sin bild, och all beröm till de ideella som tar sig tid och för att kolla läget för fansens skull. Men ibland uppstår följdfrågor. Följdfrågor som är av intresse för klubbens fortsätta överlevnad.

Där just den omtalade helheten, djupet, omfattas.

Intervjun med Mats Pernhem:

Här är två frågetecken som jag har efter att ha sett intervjun med Mats Pernhem, en man som jag har beundrat sedan han kom till Södertälje. Samt diskuterat de här bitarna med vänner och andra SSK-supportrar. Däremot kan ju likväl Mats Waltin svara på frågorna, så klart.

1) Den nuvarande juniorsatsningen.

Mats Pernhem gläds stort åt att J18-laget har tagit sig vidare från grundserien till J18-allsvenskan. Jag följer de här killarna relativt noga och gläds också. Det är väldigt bra och skönt, sett till hur inledningen på grundserien såg ut. Grabbarna tog sig samman rejält. Men samtidigt borde det vara en självklarhet för en förening av SSK:s storlek att ta sig vidare från grundserien i konkurrens med lag som Värmdö. Tyresö Hanviken, Arlanda Wings, Nacka, Täby och så vidare.

Vi pratar ändå om föreningar som inte har ett nationellt hockeygymnasium och snarare är plantskolor för större klubbar som exempelvis SSK och dess konkurrenter.

Men nog om det.

Mats Pernhem säger att J20 SuperElit-statusen är jätteviktig för SSK.

Och han har givetvis rätt.

Men det tycks bara gälla på papperet då återväxten är icke existerande och vägen till a-laget rekordlång, plus att J20 är tvungna att göra tvärtom än vad som är tänkt. Alltså, man förstärker J20-laget med spelare från a-laget i stället för tvärtom – och då har vi ändå landets äldsta SuperElit-lag i år också, precis som i fjol.

Fortsätter det här är vi inte rätt ute, rent strategiskt.

För ett par år sedan matchade SSK flest juniorer av alla lag i hockeyallsvenskan. Nu är det bara ett lag, Västervik, som matchar färre juniorer. Flera av de övriga lagen, som alltså matchar fler juniorer än SSK, har inte ens juniorlag i SuperElit som är den högsta juniorserien. Utan de matchar helt enkelt en del juniorer på lån från… precis, lag i SSK:s juniorserie.

Jag följer J20 så noga det går på avstånd, ser en hel del matcher och spelarna spelar, precis som i fjol, för att klara sig kvar i SuperElit mot två till fyra år yngre motståndare i många fall – trots att det utan tvekan finns enskilda, duktiga spelare som skulle kunna göra matcher i a-laget, eller lånas ut till andra seniorlag i division ett och på det viset få maximal utveckling.

Var i ligger moroten för J20-spelarna nu?

Att någon av dem får ett try out-kontrakt i sommar?

Och var i ligger moroten för kommande J20-spelare?

Konsekvensen av nuvarande strategi är att även spelarna i J18 blir äldre än sina konkurrenter och spelarna i U16 kommer senare upp till J18. Den ultimata konsekvensen är förstås att detta också påverkar ansökningarna till vårt hockeygymnasium. När spelare väljer hockeygymnasium är möjligheterna till framtida a-lagsspel en stor faktor, liksom att kunna spela J20 som underårig om man är tillräckligt bra.

Men gör det så mycket?

Ja, får man inte en bit av kakan med de största talangerna, eller åtminstone skiktet under, är det svårt att ekonomiskt motivera en superelitsatsning på sikt. Att SSK själva år efter år ska få fram världsklasstalanger från de egna ungdomslagen är inte troligt – och de senaste åren har dessutom ett par talanger från SSK U16 valt andra hockeygymnasium än Södertäljes.

En superelitsatsning bör ge talang och kompetens som är omöjligt för en allsvensk klubb att köpa själva. Vi pratar om att klubben kanske var femte år kan få fram en Linus Videll, Jhonas Enroth eller David Pastrnak och så vidare. En spelare som hinner leverera på hög nivå en eller två säsonger till en låg kostnad innan deras karriär går vidare i större ligor. Men för att den typen av supertalanger ska attraheras av SSK så måste det vara ”svängdörrar” mellan a-lag och juniorlag.

Att leverera en spelare till en fjärdekedja om året är inte tillräckligt bra avkastning för att motivera en superelitsatsning. För det är dyrt. Det kostar många miljoner.

Vidare säger Mats Pernhem att Erik Ullman är ett exempel på en spelare som har tagit sig upp till a-laget. Ullman är en bra spelare och en av mina och många andras favoriter. Men att han är bra visste vi redan och det är därför en sanning med rejäl modifikation. Ullman spelade redan i fjol i SHL och Hockeyallsvenskan och är knappast en finnig, pigg junis som har lyckats med det omöjliga och konkurrerat ut Petter Lindberg efter idogt kämpande. Han var givetvis tänkt för a-laget när han värvades till SSK för ett tag sedan. Och han kommer givetvis att spela i Hockeyallsvenskan nästa år oavsett om SSK spelar där eller inte.

SSK måste bestämma sig för vilken strategi som gäller för juniorhockeyn.

Superelit eller inte.

Om man ska fortsätta sin superelitsatsning måste man ge merparten av våra sistaårsjuniorer a-lagshockey sista året, i SSK eller i division 1.

Annars är det lönlöst.

2) Om att förstärka a-laget.

”Vår attraktionskraft just nu är inte så stor”, säger Mats Pernhem som svar till de som har efterfrågat spelare att fylla de hål som Mats Waltin inför säsongen inte lyckades fylla.

Och det förstår så klart vem som helst. Vem vill gå till ett lag som ligger sist, egentligen? Nu tror jag förvisso att läget i truppen och stämningen bland spelarna är natt och dag jämfört med 2014/2015 då vi åkte ur. Det finns en annan moral och vilja i det här laget, vilket så klart underlättar. Men frågan är om det hjälper när läget ser ut som det gör för utomstående.

Troligtvis inte, nej.

Attraktionskraften bör däremot ha varit högre i, låt säga, oktober eller november. Redan då fanns det all anledning att agera och den frågan fanns även då på bordet.

Det är alltså inget nytt.

Jag ser gärna två nyförvärv på backsidan, och eventuellt något framåt. Men jag förstår samtidigt att det är svårt att fånga pigga fiskar den här tiden på året. Och att det kan bli dyrt. Dyrt? Ja. Dyrt. Men det är nog betydligt dyrare att åka ur. Och utan en Sahlin som storspelar blir det tydligt var vi brister. Så, hur ofta hittar man bra spelare den här tiden på året? Våra konkurrenter har.

Har vi råd att inte testa?

Det finns beslut att ta, helt enkelt.

Mats Pernhem säger att han inte vill kalla majoriteten av nyförvärven för floppar och det förstår jag. Det skulle se märkligt ut om han gick ut och konstaterade det i intervjuer. Men om vi tittar på säsongens offensiva nyförvärv spelade en av dem i de tre första kedjorna förra matchen. En var i fjärdekedjan, men har tidigare varit satt åt sidan. En annan har fått sparken. En annan är sjuk, eller nåt, men vanligtvis mer eller mindre petad.

Det är givetvis anmärkningsvärt.

Mats Pernhem försäkrar i intervjun att det här inte är något som har ansträngt ekonomin nämnvärt.

Men det måste väl ändå vara ganska kostsamt – på flera vis – att fylla på laget med spelare som inte bidrar alternativt måste lämna. Lägg sedan till detaljen att dessa spelare, låt oss kalla dem bromsklossar, står i vägen för våra egna juniorer. Det blir alltså kostsamt ur såväl ett sportsligt som ekonomiskt framtidsperspektiv, två perspektiv som trots allt går hand i hand till slut…

Ett moment 22, som sagt.

Samt en faktor som Mats Pernhem inte tycks förstå.

Mats Pernhem lyfter fram publiktapp som en faktor till den dåliga ekonomin. Eller, för att citera: ”Vi har inte samma stöd som tidigare”. Men som i så många andra hockeystäder får man kämpa för att locka till sig publik utöver de så kallade ”kärntrupperna” som alltid går på matcherna. Kolla bara på Växjö nu.

Det ligger en utmaning i det. Det är den trista verkligheten. Och det bör rimligtvis finnas en riskfaktor med i bilden.

Nej, klubben har antagligen dåliga intäkter för att man snålade med spelartruppen, har värvat dåligt och därmed fick sportsligt svaga resultat, vilket resulterade i att den yttre publikmassan svek.

3) Övriga tankar.

Dumpade provspelaren Björn Jonasons Huddinge i kvalserien just nu. Vilken otrolig chans till revansch mot SSK för hans del senare i vår.

Poetiskt rättvisa ändå, på något vis.

Jag undrar hur Mats Waltin förbereder inför vad som komma skall. För kvalserien blir det nog. Det krävs för många trepoängare framöver för att det ens ska vara lite realistiskt sett till produktionen hittills och sett till hur de har fördelats. Det går inte att blunda för det, hur gärna jag än vill och försöker.

Nu fladdrar jag i väg i hypotetiska tankar gällande framtiden men risken att bli kvar ”där nere” länge är stor om vi åker ur, helt enkelt, tror jag.

Så, vi får inte åka ur. Det finns inte.

Hur håller vi oss kvar?

Jag önskar att jag hade den kunskapen.

Jag tror att årets SSK är bättre och är utrustade med en större moral än de hockeyallsvenska lag som åkte ur förra året. Sundsvall och Asplöven. Men vi vet hur svårt det är att möta hungriga lag underifrån. Förra kvalserien när vi åkte ur var mer eller mindre traumatisk.

Tårar, tomhet.

Att sitta uppe i Sundsvall och se laget åka ur elithockeyn är inget jag vill göra om.

Det var så tungt.

Det var en mardröm.

Så fixa det här nu medan jag försöker förbereda mig för vårkantens påfrestningar. Fixa det på bästa möjliga vis. Det blir ett perfekt avsked för Mats Waltin att klara kvar SSK i hockeyallsvenskan innan en ny, yngre tränarförmåga tar över.

Hur det går till får de som bestämmer komma fram till.

Men kanske att vi borde byta pinkoden till sportchefsmobilen om eventuella värvningar ska göras, åtminstone…

Kommentarer

Andreas Häggström

”Varning: Den som inte går och tittar på SSK:s matcher just nu missar något”

Uppdragsport.se:s skribent Andreas Häggström vågar äntligen se ljuset i tunneln. Framtiden kan vara vår. Och matchen mot Leksand på onsdagen blir allt annat än ”serielunk” – är man inte på plats så missar man något.

Andreas Häggström

Publicerat

, den

Sebastian Owuya tackar laget efter vinst. Foto: David Nilsson Hamne
Sebastian Owuya tackar laget efter vinst. Foto: David Nilsson Hamne

Sex vinster på de sju senaste matcherna – samt elva mål på de två senaste.

Du kanske har missat att SSK är på gång.

Det är förståeligt.

Avståndet till publiken har varit gigantiskt det senaste året. 

Klubben fick ett gyllene läge att rida vidare på vågen efter avancemanget tillbaka till hockeyallsvenskan men tog aldrig riktigt chansen.

Det har stått klubben dyrt, mycket dyrt.

Men sedan Mats Waltin lämnade över rodret har det blåst njutbara orkanvindar runtomkring Scaniarinken. I såväl omklädningsrummet som styrelserummet, vad det verkar, och på isen.

Nya tränare med ett modernt förhållningssätt till dagens hockey och dagens spelare.

Tränare med en idé, samt en reservplan om det inte skulle fungera.

Tränare som bryter mönster.

Tränare som, likt klubben, tittar uppåt och tänker göra allt i sin makt för att ta sig dit.

Vi har en huvudtränare som är 38 år och en assisterande tränare som är 27.

Vi har nyligen kontrakterat en juniorback över de kommande två åren.

Vi har spelare som visar glädje såväl på som utanför isen.

Och vi är hockeyallsvenskan formstarkaste lag.

Tabellen i hockeyallsvenskan efter sex omgångar kontra från omgång 6 till 12. Bild: LT.se.

Tabellen i hockeyallsvenskan efter sex omgångar kontra från omgång 6 till 12. Bild: LT.se.

Flera saker som man inte hade trott vore möjligt för en månad sedan.

Efter att ha inlett serien med sex raka förluster, ett obefintligt spel, cirka noll gjorda mål framåt men vansinnigt många bakåt har SSK nu vunnit de sex av de sju senaste matcherna – och man hotar äntligen uppåt.

Från 0 poäng efter de sex första matcherna – till att hota om platserna för fortsättningsspel.

Från 0 poäng efter de sex första matcherna – till att hota om platserna för fortsättningsspel.

För första gången på ett år är SSK ovanför det nedre strecket.

Och för dig som checkade ut från årets säsong för en månad sedan är det dags att vakna upp och gnugga ögonen.

Senast, mot Karlskoga, var det förhållandevis god stämning i Scaniarinken och inför onsdagens match mot Leksand pekar det mesta på en publiksiffra över 5 000. Med en stor dos tur kan vi nå 5 500, och kanske närmare 6 000 för första gången sedan 2012 när vi slog Djurgården med 4-2 under lock-out-säsongen.

Ja, på sätt och vis lever hockeyn igen.

Folk snackar hockey igen.

Personer som vägrat sätta sina fötter i Scaniarinken innan något radikalt sker har åtminstone snörat på sig ena skon igen.

Det vilar nämligen ett pånyttfött hopp i horisonten.

Om än inte den här säsongen så kanske nästa eller säsongen efter den. De tidigare så nedtrampade spåren har ersatts av visserligen ojämn asfalt men som med gediget arbete kan jämnas till och bära den här föreningen framåt för första gången på många, många år.

Stor biljettåtgång inför SSK-Leksand.

Stor biljettåtgång inför SSK-Leksand.

Men det är viktigt att komma ihåg att en vinst hemma mot Leksand inför 5 500 åskådare en bister novemberkväll 2017 är en en av flera beståndsdelar i det vägarbetet.

Den som inte går och ser SSK spela hockey just nu missar något som mer och mer framstår som en skänk från ovan sett till förutsättningarna och var vi stod efter sex matcher.

Vi har all anledning att mysa just nu, oavsett hur det går mot Leksand på onsdagskvällen.

Framtiden är vår.

Än finns det plats inför onsdagens match mot Leksand – säkra din biljett här så slipper du chansa i dörren.

Kommentarer
Fortsätt läsa

Andreas Häggström

”Helt rätt att Waltin får lämna – men det finns en sak vi aldrig får glömma”

Det finns inga som helst frågetecken, ingen som helst tvekan, att det var dags för Mats Waltin att lämna över rodret. Men det finns flera anledningar att hylla den rutinerade mannen som stod upp när vi andra knappt orkade resa oss.

Andreas Häggström

Publicerat

, den

Mats Waltin. Foto: David Nilsson Hamne
Mats Waltin. Foto: David Nilsson Hamne

Trots att det gått två år har jag fortfarande köldskador efter att ha rest runt till den ena igloon efter den andra för att se SSK spela i hockeyettan.

Ett spretigt lag med en flera meter sylvass spjutspets som såg bra ut på papperet men som väckte vissa frågetecken inför säsongen.

– Hur ska de här killarna dra åt samma håll och spela SSK tillbaka till Hockeyallsvenskan? frågade man sig.

Sedan degraderingen från hockeyallsvenskan har vi aldrig riktigt fått andas ut.

Visst, vi vann matcher i hockeyettan. Men vinner du 100 meter i överlägsen stil i OS får du ändå sår runt halsen med en kniv mot strupen. Det spelar ingen roll hur snabbt du springer. Hur försiktigt du springer. Hur rutinerad du är. Kniven finns där. Den gnuggar, den gnider, den sårar ditt skinn.

Hockeyettan var ett stormigt hav med ett 20-tal oprövade matroser på övre däck.

Kaptenen hette Mats Waltin, och det var långtifrån den första skutan han styrt. Mats Waltins båtar kanske inte alltid har seglat framåt, men de har åtminstone hållit sig över ytan.

Mats Waltin. Foto: David Nilsson Hamne

Mats Waltin. Foto: David Nilsson Hamne

”Mats Waltin tar oss tillbaka”, sjöng vi oss hesa i ishall efter ishall.

I Hudiksvall, i Sollentuna, i Tierp, i Vimmerby, i Haninge.

Men framför allt i Sundsvall i kvalserien.

Det var där och då som vi förstod att vi kan greja det här. Att det går. Att vi håller. Leif Strömberg kallade SSK:s klapp-klapp-spel för ”turmål” efteråt men på reprisen, som i sig förtjänade tusen repriser, kunde man tydligt se att Mats Waltins fartyg trots allt hade kontroll på samtliga intilliggande isberg.

Det fanns bara en väg: Framåt. Uppåt.

Mats Waltin pratar med domaren, laget lyssnar noga. Foto: David Nilsson Hamne

Mats Waltin pratar med domaren, laget lyssnar noga. Foto: David Nilsson Hamne

Drygt ett år tidigare hade vi suttit i samma Sundsvall.

Vi hade precis åkt ur Hockeyallsvenskan.

Det där som inte skulle kunna ske hade precis skett.

Vi grät över misslyckandet. Vi grät på grund av känslan av hjälplöshet. Att vi inget kunde göra. Att ingen kunde göra något. Att spiralen bara fortsatte borra sig ner i våra hjärtan. Vi tröstade varandra, och vi tröstade oss själva. Vi grät tårar värda en butelj i Janne Karlssons bokhylla.

Den där kvällen blev på sätt och vis traumatisk.

Bara tanken på en spiral får det att krypa i kroppen på mig. Den där känslan av hopplöshet. Den där känslan av att det helt enkelt inte går. Det finns inget hopp. Det finns inget ljus i tunneln. Nej, inte ens tunneln står kvar. Känslan av att tunneln har rasat, blivit asfalterad och agerar E4:a åt våra motståndarlag.

Jag vill rikta ett evigt tack till Mats Waltin för säsongen 2015/2016.

Du var den där rösten vi behövde. Den där navigeringsnålen som vårt rangliga psyke behövde. En trygg hand i en otrygg situation. Egentligen borde du ha tackats av redan efter avancemanget. Jag tycker att du kändes klar då. Du kom, du ledde, du vann, du segrade.

Du gjorde det du skulle.

Jag kommer, helt ärligt, aldrig att glömma det.

Än i dag bär vi runt på den klassiska banderollen från den säsongen.

Så mycket betydde den.

Att klubben nu, efter sex omgångar, tvingas ge Mats Waltin sparken är inte Mats Waltins fel. Det är klubbens fel. Det är flera faktorer och komponenter, och säkert en hel del utnötta tapeter på gamla väggar, som tillsammans är ett bra mycket större problem än Mats Waltin. Och visst känns historien med Anton Holm extra onödig en dag som denna, då antagonisten fått lämna efter blott sex matcher.

Efter en på flera vis historiskt dålig säsong 2016/2017 fanns alla möjligheter att göra om och göra rätt. Det fanns ett facit. Det fanns spelare som vittnade om saker som inte fungerade. Det fanns en spelidé som inte höll för hockeyallsvenskan av i dag.

Det fanns svart på vitt då, men färgen hann knappt torka innan klubben valde att tuffa på.

Och i dag fick vi svart på vitt att det var helt fel väg att gå.

Nu behöver SSK en ung, hungrig tränare som förstår dagens hockey och spelare. Som vill uppåt. Som ser SSK som ett steg på vägen mot en högre nivå. Som har ambitioner, som har sina bästa år framför sig.

Precis som klubben ska ha.

Kommentarer
Fortsätt läsa

Andreas Häggström

”SSK:s inledning är oacceptabel – men läs detta innan du stannar hemma ikväll”

Uppdragsport.se:s skribent Andreas Häggström är inte naiv. Han är rentav arg. Men det finns så mycket mer med i bilden som gör att vi inte kan ge upp. Vi måste gå och se SSK mot AIK i kväll. Vi måste förvalta det vi har.

Andreas Häggström

Publicerat

, den

Foto: David Nilsson Hamne.
Foto: David Nilsson Hamne.

Sensommaren övergick snabbt till permafrost för alla SSK:are i år.

Men vi är vana.

Det är längesen vi klev in i en hockeysäsong med sandalerna på. Det är numera tunga, otympliga kängor som gäller om man ska klara terrängen i tabellens nedre regioner.

Mats Waltin förtjänar antagligen bragdguldet efter att ha lyckats behålla jobbet i Södertälje trots den historiskt usla säsongen i fjol.

Det ska egentligen inte gå.

Men laget byttes ut och man motiverade varför. Man pekade på vad som var fel och vad som ska bli rätt. Det flaggades för förändringar. En gammal hund skulle lära sig att sitta. Och det lovades vitt och brett om att ta verksamheten till nästa nivå.

Nu står vi här med tre raka förluster, tre gjorda och elva insläppta mål, sämst effektivitet i hela serien, och har mer eller mindre ena fingret på numret till psykakuten – och det är inte ens oktober än.

Hur orkar man?

”Bara tre matcher, serien är lång”, säger någon.

Men det är inte ”bara tre matcher”.

Med förra säsongen inräknad har Mats Waltin nu haft över 50 matcher på sig att lyfta SSK över nedre strecket i tabellen. SSK klev ner på sistaplatsen den 28 oktober 2016 – jodå, jag minns – och jag kan inte minnas att vi befann oss över ytan någon gång efter det.

Därför klandrar jag ingen som redan gråter blod.

I tisdags skrev jag till en vän att jag får se hur jag gör på fredag.

AIK hemma en fredag i omgång fyra ska vanligtvis vara lika självklart som ost på pizza. Publikfest. En kall öl eller fyra. Snacka skit med vänner och bekanta. 

Men det kändes inte lika självklart längre.

Och om inte personer som alltid går på matcherna ens känner lust att förnedra AIK hemma – att se Nicklas Grossmann sänka Jonas Almtorp – en fredag… 

Då har klubben ett problem.

Ett stort problem.

Motgångar i idrott kan förvandla vem som helst till en deprimerad alzheimerspatient på nolltid.

Man glömmer fort varför man står där match efter match. Varför man reser land och rike runt för att vara med och föra skölden in i framtiden. Varför man investerar såväl pengar som tid, ölkalorier och engagemang med minimal avkastning.

Det kanske rentav är Hockeysveriges just nu sämsta aktie.

Men jag har kommit på flera anledningar till att infinna sig i Scaniarinken i kväll.

I går när vi satt och beklagade oss över misslyckade värvningar, pusslande med kedjeformationer, brutna löften, Anton Holms succé i AIK, Mats Waltins oförmåga att få ihop laget och den oacceptabla inledningen på säsongen satt ett par tappra själar och tillverkade ett tifo i Scaniarinken.

När det mesta andra har havererat har SSK:s supporterklubb ställt sig upp, motat döden i dörren och arbetat på.

Vilka fan är vi då att stanna hemma när AIK kommer på besök för att försöka förpesta vår tillvaro ytterligare?

Med en sportslig elefant i rummet redan ska inte ett par råttor få skrämma bort oss.

Supporterklubben förtjänar vår närvaro.

Man har utlovat ett tifo utöver det vanliga. 

Hur många tabelljumbos har tifon utöver det vanliga?

– Jag vill inte avslöja allt för mycket men jag hoppas att alla kommer bli nöjda. Det är det här vi lagt absolut mest tid på och folk verkar ganska nöjda med det vi gjorde i Leksand och i hemmapremiären, då tror jag de kommer bli väldigt nöjda med det här. Jag kan väl säga så mycket som att både SSK och staden är involverat i tifo, säger Fredrik ”Flinta” Andersson från Supporterklubben.

Supporterklubben kämpar med tifo, trots motgångar. Trots allt.

Supporterklubben kämpar med tifo, trots motgångar. Trots allt.

Fredagar har en tendens att göra en lycklig eller olycklig.

Jag vågar säga att alla någon gång har blivit antingen olycklig eller lycklig på just en fredagskväll.

Någon gör slut, någon finner sitt livs kärlek. Någon ringer ett samtal som inte borde ringas. Någon tar ett beslut som förändrar livet på gott eller ont. Någon skapar ögonblick. Det skrattas. Och det gråts.

Det fina med i kväll är att vi knappast kan bli mer olyckliga och därmed har allt att vinna. Det finns inga samtal att ringa längre. Beslut har tagits. Vissa redan i samband med att vi föddes till SSK:are.

Och framför allt har vi redan hittat vår livs kärlek och insett att vi aldrig kommer att göra slut.

Det handlar om att genomlida och se ljus i tunnlar.

Vi vet det.

Att gå och se SSK i kväll är en investering i klubbens supporterverksamhet, i framtiden, i våra ungdomsspelare, i vårt lovande J18-lag, i möjligheten att locka hem fler hemvändande proffs, en möjlighet att visa att vi fortfarande kan, att vi inte ger upp, och framför allt möjligheten att trycka dit AIK när vi behöver det som mest.

En investering i en för klubben behövlig krycka.

Jag tror att vi alla är överens om att det måste ske något i det sportsliga ledet. Kanske på högre plan än så, om man får vara lite bitter. 

Men vi tar det i morgon.

För i kväll är det fredag.

I kväll ska vi få vara lyckliga. 

Kommentarer
Fortsätt läsa

Mest läst