Connect with us

Nyheter

19-åringen var inte aktuell för a-laget i SSK – målskytt och förstecenter för Malmö i SHL idag

Det blev ingen fortsättning i SSK:s J20-lag för Lukas Haudum. Nu gör han succé i SHL i stället.

Lukas Haudum.
Lukas Haudum.

Lukas Haudum var poängkung i SSK:s J20-lag förra säsongen men fick aldrig chansen med a-laget i hockeyettan, trots att J20-laget generellt håller högre klass än bottenlagen i hockeyettan och trots att a-laget gick fram som en slåttermaskin i grundserien.

Efter säsongen sa Waltin att han gärna vill se en fortsättning för Haudum i klubben – men då i J20-laget som sistaårsjunior, inte i a-laget.

“Sedan tidigare har Waltin sagt att han även velat se en fortsättning i klubben för Andreas Maier, Lukas Haudum och Nik Simsic, alla forwards från J20-laget, födda 1997 och således juniorer i en säsong till. Waltin hoppas få trion att fortsätta spela i J20-laget och slå sig in i A-laget därifrån”, skrev Länstidningen den 26 april 2016.

Men Haudum – likt nämnde Andreas Maier, nu i AIK – nobbade fortsatt J20-spel och drog till Malmö i stället, vilket har visat sig vara ett mycket klokt beslut. 19-åringen har stundtals briljerat för topplaget Pantern och noterats för 8 poäng på 17 matcher i hockeyallsvenskan, samt gjort ytterligare 8 poäng på 17 matcher för Malmö i SHL.

Och nu växer förtroendet.

På lördagen var Haudum center i förstakedjan när Malmö spelade Skånederby mot Rögle i SHL.

Veteranen Magnus Häggström var uppsatt som extraforward, samtidigt som stjärnan Ilari Filppula var sjuk, och Haudum fick då en större roll.

– I och med att Konstantin Komarek är skadad behöver vi Lukas Haudum i rollen som kreativ spelare. Och Haudum har varit väldigt bra, inte minst i powerplay, sa tränaren Peter Andersson inför matchen.

Matchen?

Den vann Malmö med 4-0 – och Haudum noterades för ett mål i matchen.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter