Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

19-åringen var inte aktuell för a-laget i SSK – målskytt och förstecenter för Malmö i SHL idag

Det blev ingen fortsättning i SSK:s J20-lag för Lukas Haudum. Nu gör han succé i SHL i stället.

Lukas Haudum.
Lukas Haudum.

Lukas Haudum var poängkung i SSK:s J20-lag förra säsongen men fick aldrig chansen med a-laget i hockeyettan, trots att J20-laget generellt håller högre klass än bottenlagen i hockeyettan och trots att a-laget gick fram som en slåttermaskin i grundserien.

Efter säsongen sa Waltin att han gärna vill se en fortsättning för Haudum i klubben – men då i J20-laget som sistaårsjunior, inte i a-laget.

”Sedan tidigare har Waltin sagt att han även velat se en fortsättning i klubben för Andreas Maier, Lukas Haudum och Nik Simsic, alla forwards från J20-laget, födda 1997 och således juniorer i en säsong till. Waltin hoppas få trion att fortsätta spela i J20-laget och slå sig in i A-laget därifrån”, skrev Länstidningen den 26 april 2016.

Men Haudum – likt nämnde Andreas Maier, nu i AIK – nobbade fortsatt J20-spel och drog till Malmö i stället, vilket har visat sig vara ett mycket klokt beslut. 19-åringen har stundtals briljerat för topplaget Pantern och noterats för 8 poäng på 17 matcher i hockeyallsvenskan, samt gjort ytterligare 8 poäng på 17 matcher för Malmö i SHL.

Och nu växer förtroendet.

På lördagen var Haudum center i förstakedjan när Malmö spelade Skånederby mot Rögle i SHL.

Veteranen Magnus Häggström var uppsatt som extraforward, samtidigt som stjärnan Ilari Filppula var sjuk, och Haudum fick då en större roll.

– I och med att Konstantin Komarek är skadad behöver vi Lukas Haudum i rollen som kreativ spelare. Och Haudum har varit väldigt bra, inte minst i powerplay, sa tränaren Peter Andersson inför matchen.

Matchen?

Den vann Malmö med 4-0 – och Haudum noterades för ett mål i matchen.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.